15-09-2013 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) het nieuwe uiterlijk van LinkedIn Groepen. Verder behandelden we een onderzoek naar de effecten van Facebook hashtags en een stappenplan voor het bepalen van de juiste hashtags op Twitter. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

LinkedIn introduceert nieuw uiterlijk voor LinkedIn Groepen

LinkedIn introduceert nieuw uiterlijk voor LinkedIn Groepen

LinkedIn introduceerde afgelopen week een nieuw uiterlijk voor LinkedIn Groepen. Met meer dan 2 miljoen groepen op LinkedIn, zijn de groepen één van de meest populaire producten van het online sociale netwerk voor professionals. LinkedIn introduceert nieuw uiterlijk voor LinkedIn Groepen om het voor beheerders van, alsmede gebruikers van nog makkelijker te maken om te gebruiken.
Lees verder.

De juiste hashtag bepalen

Stappenplan voor het bepalen van de juiste hashtag

Hashtags zijn op Twitter niet meer weg te denken bij marketingcampagnes of marketingacties vanuit bedrijven, merken of organisaties. Het is voor Twitter-gebruikers die Twitter zakelijk inzetten soms lastig om hashtags effectief in te zetten.In dit artikel een handig hulpmiddel om bij iedere tweet de juiste hashtag te bepalen aan de hand van een stappenplan.
Lees verder.

Facebook hashtags

Facebook hashtags leiden niet tot groter bereik van statusupdates

Facebook hashtags hebben geen effect op statusupdates in relatie tot een groter viraal bereik. Een recent onderzoek door de Facebook dienst EdgeRank Checker laat zien dat updates met hashtags een minder groot bereik hebben, en daarmee minder effect, dan updates zonder Facebook hashtags.
Lees verder.

Uit het NSMA-archief: Facebook AanbiedingenTips en tricks voor Facebook Aanbiedingen

Facebook Aanbiedingen is een nieuwe mogelijkheid van Facebook om producten of diensten onder de aandacht van fans te brengen. In dit artikel worden tips en tricks aangereikt voor het succesvol toepassen van een actie met Facebook-aanbiedingen.
Lees verder.

De eerste stap in een snel zakelijk en/of persoonlijk nieuwsnetwerk.Praktijkgids van de week: Twitter

De praktijkgids ‘Twitter’ leert je alles om aan de slag te gaan met Twitter als sociaal netwerk. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel op Twitter te maken en te gebruiken.
Bekijk de Praktijkgids ‘Twitter’ in onze webwinkel.