18-09-2011 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere de levensduur van een link op Twitter, een onderzoek naar social media van Nielsen en de nieuwe ‘abonneren-knop’ van Facebook.
In het weekoverzicht van NSMA zetten we de tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij.

twitter-vs-youtubeDe levensduur van een link op Twitter (en andere sociale media)

Op basis van 1000 onderzochte Bit.ly-links is er inzicht gekomen in de levensduur van links op sociale media zoals Facebook, Twitter en YouTube.
Lees verder.

The Social Media ReportOnderzoek Nielsen: ‘Invloed van social media blijft groeien’

De invloed van social media groeit nog steeds. Dit is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Nielsen naar de huidige status van social media.
Lees verder.

Schermafbeelding 2011-09-11 om 17.03.10Download afbeeldingen uit een Facebook fotoalbum

Download afbeeldingen uit een Facebook fotoalbum met de handige tool Pick&Zip.
Lees verder.

Twitter website analytics - statistieken van twitter traffic naar jouw siteTwitter Web Analytics: Hoeveel verkeer krijgt je website via Twitter

Twitter introduceert Twitter Web Analytics waarmee eigenaren van websites inzichten krijgen en statistieken over de impact van Twitter op je website.
Lees verder.

Sonar app websiteOntdek welke LinkedIn connecties in dezelfde ruimte zijn met Sonar

Je kunt zien wie van jouw LinkedIn connecties in dezelfde ruimte zijn als jij dankzij de app Sonar.
Lees verder.

AbonnerenVolg publieke statusupdates op Facebook met de ‘Abonneren’-knop

Facebook heeft de nieuwe functie ‘Abonneren’ toegevoegd. Hiermee kunnen gebruikers zich op persoonlijke profielen abonneren en statusupdates op een nieuwe manier volgen.
Lees verder.

Voor iedereen die aan de slag wil met LinkedIn Groepen en precies wil weten hoeCursus van de week – Snelcursus LinkedIn Groepen

Het ebook ‘Snelcursus LinkedIn Groepen’ leert je alles om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om zelf groepen te maken en/of deel te nemen aan groepen en alle mogelijkheden te benutten.
Lees verder.