27-01-2013 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere zes tips voor het delen van bestanden via LinkedIn bedrijfspagina’s. Verder kwam aan bod dat Facebook een Android versie heeft gelanceerd van de ‘Paginabeheer app’ en vier tips van Twitter voor de retail-sector. In dit weekoverzicht staan alle tips & tricks weer vertrouwd op een rij:

Twitter maakt klikbare content en karakterlimieten zichtbaar in tweets

Twitter maakt klikbare content en karakterlimieten zichtbaar in tweetsTwitter maakt klikbare content en karakterlimieten zichtbaar in tweets via Twitter.com. Bij het opstellen van tweets zien gebruikers welke tekst klikbaar is zoals hashtags, mentions en url’s. Daarnaast wordt ook duidelijk aangegeven welk deel van de tekst de limiet van 140 tekens overschrijdt.
Lees verder.

Zes tips voor het delen van bestanden via LinkedIn bedrijfspagina’s

Bestanden delen - LinkedIn bedrijfspaginaStatusupdates die via LinkedIn bedrijfspagina’s worden gedeeld kunnen voortaan worden voorzien van afbeeldingen, documenten en presentaties. In dit artikel worden zes tips gegeven voor het stimuleren van betrokkenheid en interactie door het delen van bestanden.
Lees verder.

Facebook ‘Paginabeheer app’ nu beschikbaar op Android-telefoons

De Facebook Paginabeheer appDe mobiele applicatie van Facebook om bedrijfspagina’s onderweg te beheren is recentelijk ook geschikt gemaakt voor Android smartphones. De ‘Paginabeheer-app’ maakt het mogelijk om statusupdates te plaatsen vanaf een bedrijfspagina, te reageren op berichten van fans en statistieken in te zien.
Lees verder.

Vier tips voor de retail van Twitter

Vier tips voor retailers van TwitterTijdens een retailconferentie heeft Richard Alfonsi (VP Online Sales) van Twitter een presentatie gegeven over de ontwikkeling van retail en het winkelen in relatie tot de gesprekken die via Twitter gevoerd worden. In dit artikel deelt hij vier tips voor retail(-winkels) en mkb-bedrijven.
Lees verder.

LinkedIn gebruikers willen nieuwe vaardigheden leren

LinkedIn skills - 2013Onderzoek toont aan dat LinkedIn gebruikers in 2013 vooral nieuwe vaardigheden willen leren. In dit artikel worden drie tips gegeven voor het leren en profileren van nieuwe vaardigheden.
Lees verder.

Maximaal 20% tekst toegestaan in Facebook afbeeldingen bij advertenties

20% richtlijn voor Facebook omslagfoto'sAfbeeldingen in advertenties, gesponsorde verslagen en omslagfoto’s op Facebook mogen maximaal uit 20% tekst bestaan.
Lees verder.

NSMA op Dutch Marketing Professionals event

NSMA op DMPeventDe afgelopen week was NSMA aanwezig op het Dutch Marketing Professionals event (#DMP13) en gaf er twee workshops. De slides van de twee workshops zijn te bekijken via ons eigen Slideshare-kanaal en bieden een aantal praktische handreikingen voor het zakelijk toepassen van social media:


Praktijkgids van de week – Praktijkgids LinkedIn Groepen

Voor iedereen die aan de slag wil met LinkedIn Groepen en precies wil weten hoeDe praktijkgids ‘LinkedIn Groepen’ leert je alles om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om zelf groepen te maken en/of deel te nemen aan groepen en alle mogelijkheden te benutten. Schaf de praktijkgids aan in onze webshop.