25-01-2015 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) de 1 miljoen LinkedIn blogartikelen die gepubliceerd zijn door LinkedIn gebruikers. Verder behandelden we hoe je sneller berichten via Facebook Messenger kunt versturen met Goofy en dat de Nederlandse Twitter gebruiker met name een jongeman is en iPhone-gebruiker. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

 

Facebook Messenger met Goofy

Verstuur sneller berichten via Facebook Messenger met Goofy

Facebook Messenger is sneller te gebruiken op een Mac OS X computer met behulp van Goofy. Met Goofy kunnen direct berichten verstuurd worden naar vrienden.
Lees verder.

 

Nederlandse Twitteraar is met name jong, man en iPhone-gebruiker

Nederlandse Twitter gebruiker is met name jong, man en iPhone-gebruiker

De Nederlandse Twitteraar is met name jong, man en iPhone-gebruiker en maakt zodoende mobiel gebruik van Twitter. Deze conclusie blijkt uit het onderzoek van het Telecompaper Consumer Panel.
Lees verder.

 

1 mijloen LinkedIn blogartikelen gepubliceerd door LinkedIn gebruikers

1 miljoen LinkedIn blogartikelen gepubliceerd door LinkedIn gebruikers

Sinds de introductie van de LinkedIn blogfunctie zijn er inmiddels meer dan 1 mijloen LinkedIn blogartikelen gepubliceerd door LinkedIn gebruikers.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: Meeste vragen op Facebook bedrijfspagina’s onbeantwoordquintly_Total_Facebook_Response_Rate

Het grootste gedeelte van vragen geplaatst op Facebook bedrijfspagina’s blijven onbeantwoord. Onderzoek door ‘social analytics’ dienst Quintly laat zien het meerendeel van de berichten niet behandeld worden door bedrijfspagina’s op het online sociale netwerk.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Praktijkgids Twitter gevorderden

Twitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter.
Koop de NSMA Praktijkgids Twitter gevorderden nu.

 

social-media-contentkalenderNSMA Social Media Contentkalender 2015

In 2014 introduceerde NSMA de handige NSMA Social Media Contentkalender. Met deze contentkalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team. Ook voor 2015 heeft NSMA een actuele versie van de contentkalender.
Download de gratis NSMA Social Media Contentkalender.

 

30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite ProHootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie

Hootsuite is een social media management oplossing waarmee bedrijven en organisaties via verschillende apparaten hun verschillende social media accounts kunnen managen. De Nederlandse Social Media Academie biedt haar lezers dankzij een partnership met Hootsuite nu de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro. Gedurende 30 dagen kun je gratis gebruik maken van alle functionaliteiten die Hootsuite Pro biedt zonder enige verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.