23-01-2015 / Martijn Baten

Facebook Messenger met Goofy

De populaire dienst WhatsApp lanceerde deze week een browserversie van de eigen berichtendienst. Ook Facebook Messenger is gemakkelijker en sneller te gebruiken op een desktop computer met behulp van Goofy. Goofy is een applicatie, momenteel alleen voor Apple gebruikers (Mac OS X), waarmee het mogelijk is om direct chatberichten via de browser naar vrienden te versturen.

Verstuur sneller berichten via Facebook Messenger met Goofy

Het installeren van Goofy kan via de website goofyapp.com. Na het installeren en openen van de app kan direct gestart worden met het versturen van chatberichten. Met behulp van Goofy krijgen gebruikers direct een melding op hun computer wanneer een nieuw bericht is ontvangen. De applicatie maakt gebruik van de webversie van Facebook Messenger. Hierdoor zijn de functies hetzelfde als op Facebook.com, waardoor het gebruik van ‘stickers’ mogelijk is en groep-chats toegestaan zijn. De applicatie is ontwikkeld door Daniel Büchele.

Facebook Messenger via Goofy

Meer tips & tricks voor Facebook Messenger

De Nederlandse Social Media Academie brengt regelmatig handige tips & tricks voor het gebruik van Facebook Messenger. Eerder verschenen de volgende artikelen: