14-10-2012 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere tien handige tips voor het effectief en efficient doorzoeken van Twitter. Verder behandelde we zes voorbeelden van nieuwe LinkedIn bedrijfspagina’s en de handige tool Pagecovery om omslagfoto’s voor Facebook bedrijfspagina’s in te plannen. In dit weekoverzicht staan alle tips & tricks van de voorbije week op een rij:

Vijf tips om optimaal te zoeken via Twitter

tien tips om optimaal te zoeken via twitterVijf tips om efficiënt en effectief op Twitter te zoeken en zo sneller interessante tweets te vinden.
Lees verder.

6 voorbeelden van nieuwe LinkedIn bedrijfspagina’s

Philips - LinkedIn bedrijfspagina - 2012LinkedIn bedrijfspagina’s zijn vernieuwd waardoor bedrijven onder andere meer visuele mogelijkheden hebben voor branding. In dit artikel worden zes voorbeelden gegeven van bedrijven die de verbeterde visuele mogelijkheden benutten.
Lees verder.

Redenen waarom mensen een bedrijf volgen via Facebook

De reden waarom mensen een merk volgen via FacebookLab 42 onderzocht onder 1.000 Facebook gebruikers waarom zij een merk (ont)volgen op Facebook. Het onderzoek levert een aantal interessante inzichten op waar een organisatie voordeel mee kan doen bij de groei en ontwikkeling van een Facebook bedrijfspagina.
Lees verder.

Vijf tips om effectief te zoeken op Twitter

tien tips om optimaal te zoeken via twitterAls vervolg op het eerste artikel met vijf tips om efficiënt en effectief op Twitter te zoeken, worden in dit artikel nog vijf tips gegeven. Met behulp van deze tips kun je op een efficiënte manier relevante tweets vinden.
Lees verder.

Invloedrijke mensen krijgen een podium op LinkedIn

Richard Branson on LinkedIn - 2012LinkedIn maakt het mogelijk om invloedrijke personen te volgen. Enkele oorbeelden van de personen die je kunt volgen zijn: Richard Branson, Barack Obama, Mitt Romney, et cetera. Wie zou jij willen volgen?
Lees verder.

Het inplannen van een omslagfoto voor Facebook bedrijfspagina’s

PagecoveryDe handige tool ‘Pagecovery’ maakt het mogelijk om omslagafbeeldingen van je Facebook bedrijfspagina in te plannen. Hierdoor kun je de omslagfoto van je bedrijfspagina op voorhand instellen an automatisch laten veranderen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe ‘Pagecovery’ werkt.
Lees verder.

Cursus van de week – Cursus Social Media Monitoren

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Luisteren naar je doelgroep kan een belangrijke manier zijn om te bepalen hoe jij social media het meest effectief kunt inzetten. Het ebook ‘Cursus Social Media Monitoren’ leert je daarom doelgericht te monitoren met behulp van gratis tools. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om vanuit een goede basis te starten en je leert hoe je Twitter, Facebook, LinkedIn en/of weblogs in de gaten kunt houden.
Lees verder.