20-11-2011 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere de mogelijkheid om statistieken van LinkedIn te bekijken. Verder werd uitgelegd hoe je vragen kunt stellen aan je fans via een Facebook bedrijfspagina en vijf tips voor effectieve tweets op Twitter. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. In het weekoverzicht van NSMA zetten we alle tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij.

Deelnemen aan social media conversaties leidt niet direct tot een groter bereik

Deelnemen aan conversaties op Twitter leidt niet direct tot een groter bereik maar heeft wel waardeOnderzoek wijst uit dat er niet een rechtstreeks verband is tussen de groei qua bereik als gevolg van het deelnemen aan conversaties.
Lees verder.

8 tips voor jouw gedrag op LinkedIn

linkedin-logo4LinkedIn is zeer geschikt om een zakelijk netwerk uit te breiden maar hoe moet je jezelf nou precies gedragen? In dit artikel staan acht tips.
Lees verder.

Statistieken en feiten over de groei van Facebook

Facebook factsHet Italiaanse weblog Woorkup heeft in een infographic een aantal interessante statistieken gepresenteerd. Deze statistieken geven je een inkijk in de grootte en omvang van Facebook als sociaal netwerk.
Lees verder.

5 tips voor effectieve tweets op Twitter

Minder schrijven en meer volgers op TwitterVijf tips om je bereik op Twitter te laten groeien zonder dat je hiervoor meer berichten moet schrijven voor je Twitter-account.
Lees verder.

Nederlandse Social Media Academie over LinkedIn op Radio Rijnmond

Radio RijnmondBij het radioprogramma ‘Middag aan de Maas’ op Radio Rijnmond legde Ayman van Bregt het een en ander uit over de mogelijkheden van LinkedIn voor het vinden van een baan of opdracht. Herbeluister het gesprek.
Lees verder.

Bekijk statistieken van LinkedIn groepen via het dashboard

LinkedIn DashboardLinkedIn heeft een dashboard ontwikkeld waarmee je snel en overzichtelijk statistieken kunt bekijken van groepen.
Lees verder.

Leer van je fans en anderen met Facebook Vragen

Logo van Facebook VragenMet Facebook Vragen kun je op een bedrijfspagina vragen aan fans voorleggen. Met behulp van deze functie kun je zo op een laagdrempelige manier inzichten van fans verzamelen.
Lees verder.

Cursus van de week – Social Media Monitoren

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Leer in de Cursus Social Media monitoren hoe je met een doordachte aanpak en met behulp van gratis tools kunt monitoren op Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs.
Lees verder.