01-02-2015 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) de 10 meest gebruikte steekwoorden op LinkedIn van 2014 Verder behandelden we recente cijfers over het gebruik van Facebook en de introductie van groepsgesprekken en mobiele video functies op Twitter. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

De tien meest gebruikte steekwoorden op LinkedIn van 2014

De 10 meest gebruikte steekwoorden op LinkedIn van 2014

LinkedIn heeft een lijst opgesteld met de wereldwijd meest gebruikte steekwoorden op LinkedIn op basis van de informatie op profielen van LinkedIn gebruikers. Op deze manier weet je welke woorden je beter kunt vermijden op je LinkedIn profiel om goed op te vallen bij recruiters en hr-professionals. In dit artikel staan de 10 meest gebruikte steekwoorden van 2014 op LinkedIn op een rij.
Lees verder.

 

Twitter introduceert privé groepsgesprekken en mobiele video functies

Introductie privé groepsgesprekken op Twitter en mobiele video functies

Twitter maakt vanaf nu privé groepsgesprekken (groeps-DM) op Twitter mogelijk en heeft mobiele functies voor het rechtstreeks uploaden en bewerken van video geïntroduceerd. In dit artikel staan de nieuwe mogelijkheden op een rij.
Lees verder.

 

Facebook

Meer dan 80% van de dagelijkse gebruikers gebruikt Facebook via mobiel

Meer dan 80% van de dagelijkse gebruikers gebruikt Facebook via mobiel. Deze en andere cijfers werden bekend gemaakt tijdens een presentatie van de jaarresultaten van Facebook.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: 7 voordelen van een LinkedIn Groep5 voordelen van een LinkedIn Groep

LinkedIn is in 2013 weer hard gegroeid in gebruikers en mogelijkheden. Met meer dan 80.000 LinkedIn Groepen in Nederland zijn er diverse voordelen om lid te worden van een LinkedIn Groep. In dit artikel staan er vijf voordelen om actief te worden in een LinkedIn Groep op een rij.
Lees verder.

 

Presenteer je bedrijf op LinkedIn en maak je producten/diensten bekendPraktijkgids van de week: Praktijkgids LinkedIn bedrijfspagina maken

De praktijkgids ‘LinkedIn bedrijfspagina maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van een bedrijfspagina op LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om je bedrijfsprofiel op LinkedIn door middel van een LinkedIn bedrijfspagina te maken en te gebruiken.
Koop de NSMA Praktijkgids LinkedIn bedrijfspagina maken nu.

 

social-media-contentkalenderNSMA Social Media Contentkalender 2015

In 2014 introduceerde NSMA de handige NSMA Social Media Contentkalender. Met deze contentkalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team. Ook voor 2015 heeft NSMA een actuele versie van de contentkalender.
Download de gratis NSMA Social Media Contentkalender.

 

30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite ProHootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie

Hootsuite is een social media management oplossing waarmee bedrijven en organisaties via verschillende apparaten hun verschillende social media accounts kunnen managen. De Nederlandse Social Media Academie biedt haar lezers dankzij een partnership met Hootsuite nu de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro.

Gedurende 30 dagen kun je gratis gebruik maken van alle functionaliteiten die Hootsuite Pro biedt zonder enige verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.