05-02-2012 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere het recht om alle sporen te wissen op Facebook, Twitter en Google. Verder kwam aan bod hoe je kunt zien wie je heeft ‘ontvriend’ op Facebook en hoe je het wachtwoord voor je LinkedIn account kunt aanpassen. In het weekoverzicht van NSMA zetten we alle tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij:

Het recht om alle sporen te wissen op Facebook, Google en Twitter

what-privacyEr is een wetsvoorstel door de EU gedaan om gebruikers van social media platformen meer rechten te geven.
Lees verder.

Carrière veranderingen van LinkedIn connecties in een jaaroverzicht

LinkedIn Year in RevieuwVia een speciale toepassing kun je snel en overzichtelijk zien welke LinkedIn connecties veranderingen in hun carrière hebben gehad.
Lees verder.

Instellingen voor e-mailberichten van Facebook

Email in InboxFacebook kan je via e-mailberichten automatisch op de hoogte houden van wanneer er handelingen worden uitgevoerd die van invloed zijn op jou. Zelf kun je instellen van welke handelingen je de e-mailberichten ontvangt.
Lees verder.

Meer kliks op tweets krijgen

meer kliks krijgen op tweetsWil je meer kliks op tweets vanuit jouw Twitter-account? Bekijk de verschillende inzichten van een onderzoek door Dan Zarella.
Lees verder.

Wachtwoord op LinkedIn veranderen

LinkedIn wachtwoord veranderen - nsmaWanneer iemand of een softwareprogramma met slechte bedoelingen toegang heeft gekregen tot je LinkedIn profiel, is het belangrijk om zo snel mogelijk je wachtwoord te wijzigen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.
Lees verder.

Bekijk wie je heeft ontvriend op Facebook

Unfriend FinderZien wie je heeft ‘ontvriend’ op Facebook kan eenvoudig met de ‘Unfriend Finder’. In dit artikel een uitleg over deze handige toepassing.
Lees verder.

Cursus van de week – Cursus Social Media Gevorderden 

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Leer in de Cursus Social Media monitoren hoe je met een doordachte aanpak en met behulp van gratis tools kunt monitoren op Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs.
Lees verder.