23-12-2012 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) het algemene jaaroverzicht en hoe je jouw persoonlijke jaaroverzicht op Twitter kunt maken. Verder behandelden we onder andere hoe je evenementen op Facebook makkelijker kunt herhalen en de feiten en cijfers van 2012 over LinkedIn. In dit weekoverzicht staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

Facebook evenementen

Facebook maakt herhalen van evenementen eenvoudiger

Facebook maakt het herhalen van een aangemaakt evenement gemakkelijker. Recentelijk heeft Facebook een nieuwe functie geïntroduceerd waardoor je snel een nieuw evenement kunt aanmaken, gebaseerd op het voorgaande evenement.
Lees verder.

 

Thought leaders - LinkedIn - 2012

De 12 populairste verhalen van invloedrijke personen op LinkedIn

Het is mogelijk om via LinkedIn invloedrijke personen te volgen en je te laten inspireren door hun verhalen. In dit artikel vind je de twaalf populairste verhalen van 2012.
Lees verder.

Maak jouw persoonlijke Twitter jaaroverzicht van 2012

Eigen Twitter jaaroverzicht 2012Twitter biedt net als Facebook de mogelijkheid om een persoonlijk jaaroverzicht te maken met jouw hoogtepunten van 2012 op Twitter. In dit artikel wordt in vier stappen uitgelegd hoe je dit (gratis) Twitter-jaaroverzicht van 2012 kunt maken.
Lees verder.

 

Facebook meest gebruikte en bekendste sociale netwerk van Nederland

Nederlandse Facebook gebruik in afgelopen twee jaar verzevenvoudigdHet gebruik van Facebook in Nederland is in de afgelopen twee jaar verzevenvoudigd. Facebook is het meest gebruikte sociale netwerk van Nederland, de meeste Nederlandse internetgebruikers hebben er een profiel en Facebook heeft de hoogste naamsbekendheid als het gaat om social media.
Lees verder.

 

Feiten en cijfers over LinkedIn in 2012

LinkedIn gebruik - wereldwijd - 2012 De website Monitoring.com heeft op basis van verschillende bronnen feiten en cijfers over LinkedIn verzameld en deze verwerkt in een infographic. Deze infographic geeft een overzichtelijk beeld over de huidige staat van LinkedIn.
Lees verder.

 

De Twitter-hoogtepunten in het jaaroverzicht van 2012

De hoogtepunten van 2012 op TwitterIeder zichzelf respecterend sociaal netwerk heeft een jaaroverzicht. Twitter komt dit jaar met een speciale website; 2012.twitter.com waar je tal van hoogtepunten kunt zien. Kies de verschillende jaaroverzichten via de site die jou aanspreken of bekijk de video in het artikel.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week – Facebook bedrijfspagina maken

Geef bekendheid aan je bedrijf, organisatie, evenement of product met een Facebook bedrijfspagina (fanpage)De praktijkgids ‘Facebook bedrijfspagina maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van een bedrijfspagina op Facebook. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om een Facebook bedrijfspagina (fanpagina voor je bedrijf, organisatie, instelling, merk, product, band of goede doel) optimaal in te richten en efficiënt gebruik te maken van de tijdlijn.
Lees verder.