10-07-2017 / Ayman van Bregt

Via LinkedIn kunnen professionals gericht inzicht verkrijgen. Door de veelheid aan content en professionals op het online sociale netwerk kan LinkedIn soms overweldigend zijn. LinkedIn biedt daarom diverse zoekfilters om het vinden van relevante informatie te vereenvoudigen. In dit artikel staan de mogelijkheden om slim te zoeken met LinkedIn zoekfilters op een rij.

Gericht vacatures vinden met de LinkedIn zoekfilters

Een nieuw ontwerp van LinkedIn zorgde eerder dit jaar voor nieuwe mogelijkheden om te kunnen zoeken op LinkedIn. Standaard krijgen gebruikers de mogelijkheid om op basis van zoekfilters resultaten van hun zoekopdrachten te verfijnen. Afhankelijk van de keuze om bij het zoeken op LinkedIn de resultaten te richten op personen of banen zijn er verschillende filters beschikbaar. Bij het zoeken naar content op LinkedIn, bedrijfspagina’s en groepen zijn er geen zoekfilters beschikbaar.

Stap-voor-stap zoekfilters gebruiken op LinkedIn
Onderstaand stappenplan laat zien hoe de LinkedIn zoekfilters gebruikt kunnen worden bij het zoeken naar vacatures.

Stap 1 – Een zoekopdracht naar een vacature ingeven
Een zoekopdracht kan worden gestart door een functietitel, bijvoorbeeld online marketeer, als zoekopdracht in te geven op LinkedIn via http://www.linkedin.com/jobs/search. Door voor het tabblad ‘Jobs’ te kiezen worden beschikbare vacatures zichtbaar.

Stap 2 – Zoekfilters instellen om de resultaten te verfijnen
De rechterkant van de pagina biedt diverse opties om de zoekresultaten te verfijnen. Zo kan de locatie worden aangepast op basis van beschikbare keuzes. Mocht een gewenste locatie niet in de lijst van opties staan, kan op ‘add’ geklikt worden om een gewenste locatie zelf in te voeren.
Vervolgens is het mogelijk om gewenste bedrijven te selecteren, de plaatsingsdatum van de vacature, het niveau van de functie (bijvoorbeeld directie-, managementniveau et cetera), de sector en het type functie (bijvoorbeeld marketing, sales, human resources et cetera).

Stap 3 – Notificaties krijgen voor nieuwe vacatures
Na het instellen en verfijnen van de resultaten is het mogelijk om de zoekopdracht op te slaan. Wanneer in de toekomst nieuwe vacatures worden geplaatst die voldoen aan de zoekvraag, dan wordt hiervoor een melding gestuurd. De functie kan ingesteld worden door bovenaan de zoekfilters te klikken op ‘Create search alert’.

Onderstaande YouTube-video laat zien hoe zoekfilters gebruikt kunnen worden bij het zoeken naar vacatures met LinkedIn zoekfilters:

Het zoeken naar individuele gebruikers op LinkedIn werkt vergelijkbaar. Echter worden er andere zoekfilters aangeboden, zoals de taal van het profiel, onderwijsinstellingen en maatschappelijke interesses. Tevens kunnen deze zoekresultaten ook met een ‘Save search’ functie opgeslagen worden om op de hoogte te blijven.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.