05-08-2016 / Martijn Baten

Facebook Video

Video’s van nieuwssites en uitgevers worden beter gedeeld op Facebook dan verwijzingen naar eigen artikelen. Op basis van een onderzoek door de website Marketing Land is aangetoond dat video’s voor 268% meer gedeeld wordt dan verwijzingen naar artikelen. In dit artikel staan de belangrijkste inzichten uit het onderzoek op een rij.

Video op Facebook wordt 268% meer gedeeld dan links

In het onderzoek van de website Marketing Land werden de updates van 15 Facebook pagina’s van populaire uitgevers en websites geanalyseerd. Het onderzoek laat zien dat door de recente aanpassingen aan het Facebook nieuwoverzicht algoritme, gedeelde video’s beter kunnen presteren en meer zichtbaar worden. Facebook geeft deze content voorrang op andere updates en omdat deze gedeeld worden door volgers van een Facebook bedrijfspagina is de kans groter dat deze zichtbaar worden op de startpagina van veel Facebook gebruikers.

De onderstaande grafiek laat de verhoudingen zien tussen het delen en het type bericht op Facebook.

Facebook video 269% vaker gedeeld

De resultaten van het onderzoek zijn niet geheel verrassend. Facebook stimuleert al een geruime tijd Facebook bedrijfspagina’s op het online sociale netwerk om video’s te delen. Hiervoor introduceert het nieuwe functies zoals Facebook Live om niet alleen opgenomen video’s maar ook live video-uitzendingen te verzorgen op Facebook en kwam het eind vorig jaar met nieuwe functies om gebruikers langer naar video’s te laten kijken.

Het onderzoek biedt een interessant inzicht voor bedrijven en websites die minder fans bereiken door de recente aanpassingen aan het Facebook nieuwsoverzicht. Facebook legt sinds kort de nadruk op berichten die door vrienden en familie worden gedeeld. Volgens het onderzoek is het plaatsen van video content daarom het best passende alternatief voor pagina’s die meer personen willen bereiken, zeker wanneer het gaat om vertoningen op mobiele apparaten.