09-01-2017 / Ayman van Bregt

LinkedIn biedt, met meer dan 450 miljoen professionals wereldwijd, voor bedrijven kansen en mogelijkheden om onder de aandacht te komen bij zakelijke beslissers. Het bieden van relevante en waardevolle content is hierbij wel een vereiste om effectief contact te leggen. In dit artikel staan daarom 4 tactieken voor effectieve content marketing op LinkedIn op een rij.

4 tactieken voor effectieve content marketing op LinkedIn

Content marketing op LinkedIn blijkt voor bedrijven zeer impactvol te zijn. Om bedrijven te ondersteunen bij het inzetten van content marketing op LinkedIn heeft Alexandra Rynne (content marketing manager bij LinkedIn) de 4 tactieken voor effectieve content marketing op LinkedIn op een rij gezet:

 • LinkedIn Slideshare
  LinkedIn Slideshare kan effectief zijn om de zichtbaarheid van het merk te vergroten, inhoudelijke expertise beter zichtbaar te maken, vindbaarheid in zoekmachines te vergroteren en om leads te genereren.
 • LinkedIn Sponsored Updates
  Linkedin Sponsored Updates (gesponsorde berichten op LinkedIn) kunnen ingezet worden om de zichtbaarheid van het merk te vergroten, inhoudelijke expertise beter zichtbaar te maken en om leads te genereren.
 • LinkedIn Bedrijfs- & Showcase pagina’s
  De LinkedIn bedrijfspagina’s en showcase pagina’s kunnen worden ingezet voor het vergroten van de zichtbaarheid van het merk, het beter zichtbaar maken van de inhoudelijke expertise, leadgeneratie en eventregistratie.e.
 • Publiceren op LinkedIn
  Vanuit het eigen LinkedIn profiel publiceren (blogposts) is effectief om eigen inhoudelijke expertise goed te etaleren.

De onderstaande infographic uit de LinkedIn blogpost laat per tactiek zien welke activiteiten en tijdsinspanning dit vraagt.

 

4 tips voor effectieve content marketing op LinkedIn

Voor LinkedIn gebruikers die de activiteiten op het gebied van content marketing op LinkedIn willen verbeteren biedt LinkedIn een practisch plan aan. Tevens kunnen de onderstaande artikelen van de Nederlandse Social Media Academie helpen om de mogelijkheden van LinkedIn optimaler te benutten:

 

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.