16-08-2012 / Stefan Mooren

LinkedIn is op dit moment het grootste online sociale netwerk voor professionals. Dankzij LinkedIn kun je jezelf verbinden aan collega’s, professionals en bedrijven. LinkedIn groepen en LinkedIn Today zijn een goede manier om op te hoogte te blijven in je vakgebied en door middel van statusupdates kun je jouw netwerk op de hoogte houden van wat je bezighoudt. LinkedIn is een uitgebreid sociaal netwerk dat soms ingewikkeld kan zijn vanwege de vele toepassingen. Om deze reden zijn hieronder vijf expert tips in willekeurige volgorde op een rij gezet die je misschien nog niet kende:

1 – De hoeveelheid e-mailberichten van LinkedIn instellen

Wanneer je activiteiten op LinkedIn groeien, kan het zijn dat je vrij veel e-mailberichten ontvangt op het e-mailadres dat aan je profiel is gekoppeld. Het is mogelijk om zelf in te stellen voor welke activiteiten op LinkedIn je wel- of geen e-mail wilt ontvangen. Daarnaast kun je ook bepalen hoe vaak je e-mailberichten wilt ontvangen. Lees verder.

2 – Verander de hoeveelheid en volgorde van groepen op je LinkedIn profiel

Wanneer je lid bent van meerdere LinkedIn groepen, kan het interessant zijn om in te stellen hoe deze groepen getoond worden op je profiel. Via de instellingen kun je bepalen hoeveel- en in welke volgorde de groepen waar je lid van bent worden getoond. Lees verder.

3 – LinkedIn gebruiken voor onderzoek

Behalve voor jezelf profileren, werk vinden en in contact komen met professionals, is LinkedIn een geschikt medium om te gebruiken voor onderzoeks- doeleinden zoals: Doelgroep- onderzoek, markt- onderzoek en concurrentie- onderzoek. Lees verder.

4 – Ontdek wie jouw LinkedIn profiel heeft bekeken

Je kunt op LinkedIn eenvoudig bekijken wie jouw profiel heeft bezocht. In dit artikel wordt uitgelegd hoe het werkt en hoe je kunt instellen wat anderen zien zodra je hun profiel bezoekt. Lees verder.

5 – Twitter berichten automatisch doorplaatsen naar LinkedIn via IFTTT

De mogelijkheid om Twitter berichten automatisch door te sturen naar LinkedIn is al enige tijd niet meer beschikbaar. Dankzij de online tool IFTTT is het toch mogelijk om dit te doen. Houd er wel rekening mee dat niet iedereen het prettig vindt om tweets van anderen te lezen in zijn of haar statusoverzicht Lees verder.