30-12-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft gebruikers gevraagd welke bedrijfspagina’s zij het meest hebben gewaardeerd in 2019. Aan de hand van reacties door gebruikers, is een lijst met de tien beste LinkedIn bedrijfspagina’s tot stand gekomen. In dit artikel worden de tien beste LinkedIn bedrijfspagina’s van 2019 uitgelicht.

De 10 beste LinkedIn bedrijfspagina’s van 2019

Enkele maanden geleden werd de nominatie voor de beste LinkedIn bedrijfspagina’s van 2019 geopend. Op basis van meer dan 12.000 inzendingen werden meer dan 2.000 verschillende LinkedIn bedrijfspagina’s genomineerd. De 10 beste LinkedIn bedrijfspagina’s werden gewaardeerd door 9.234 gebruikers uit 111 verschillende landen. Deze LinkedIn bedrijfspagina’s vallen op doordat zij doorgaans kwalitatief hoogwaardige content publiceren afgewisseld met aantrekkelijke visuele content. Daarnaast zijn de pagina’s in staat om de interactie onder volgers en bezoekers optimaal te stimuleren. Ook blijken veel van de LinkedIn bedrijfspagina’s goed gebruik te maken van de mogelijkheden van een LinkedIn Career pagina en LinkedIn Showcase pagina. Uiteraard is er ook gekeken het aantal verkregen stemmen. De winnaar van 2018 (en 2017), de bedrijfspagina van Hays, werd dit jaar 2e.
De volgende 10 bedrijfspagina’s zijn de beste van 2019 op basis van meer dan 13 miljoen LinkedIn bedrijfspagina’s:

1. Teleperformance;

2. Hays;

3. Deloitte North America;

4. Cvent;

5. Hotmart

6. Jabil

7. Cognixia;

8. Aurecon

9. Philips

10. Jacobs

Een toelichting op de top 10 en de motivatie waarom deze tien bedrijfspagina’s in de lijst zijn opgenomen, is te vinden in de Slideshare rapportage hieronder. Het jaarlijkse overzicht is voor bedrijven een waardevolle manier om aan de hand van succesvolle voorbeelden inzichten op te doen om de eigen activiteiten op LinkedIn te verbeteren.

Beheerders van bedrijfspagina’s op LinkedIn die in 2020 aan de slag willen met verbetering, kunnen het bereik op een relevante manier en daarmee de zichtbaarheid vergroten door deze vier tips voor effectieve LinkedIn bedrijfspagina’s.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.