07-01-2019 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft gebruikers gevraagd welke bedrijfspagina’s zij het beste waardeerden in 2018. Aan de hand van reacties van gebruikers, is een lijst met de tien beste LinkedIn bedrijfspagina’s (Company Pages) tot stand gekomen. In dit artikel worden de tien beste bedrijfspagina’s van 2018 uitgelicht.

De 10 beste LinkedIn bedrijfspagina’s van 2018

Enkele maanden geleden werd de nominatie voor de beste LinkedIn bedrijfspagina’s van 2018 geopend. Via meer dan 13.000 inzendingen werden 945 verschillende LinkedIn bedrijfspagina’s genomineerd. De 10 beste LinkedIn bedrijfspagina’s worden gewaardeerd door gebruikers doordat zij doorgaans kwalitatief hoogwaardige content publiceren afgewisseld met aantrekkelijke visuele content. Daarnaast zijn de pagina’s in staat om de interactie onder volgers en bezoekers optimaal te stimuleren. Ook blijken veel van de LinkedIn bedrijfspagina’s goed gebruik te maken van de mogelijkheden van een LinkedIn Career pagina en LinkedIn Showcase pagina. Uiteraard is er ook gekeken het aantal verkregen stemmen. De winnaar van 2017 wist ook de nummer 1 plek te behalen in 2018.
De volgende 10 bedrijfspagina’s zijn de beste van 2018 op LinkedIn op basis van meer dan 13 miljoen bedrijfspagina’s:

1. Hays;

2. Schneider Electric;

3. PTC;

4. Teleperformance;

5. Cvent;

6. Biesse Group;

7. Deloitte North America;

8. Cognixia;

9. Michael Page;

10. EY.

Een toelichting op de top 10 over de reden waarom deze tien bedrijfspagina’s in de lijst zijn opgenomen, is te vinden in de Slideshare presentatie hieronder. Het jaarlijkse overzicht is voor bedrijven een waardevolle manier om aan de hand van succesvolle voorbeelden inzichten op te doen om de eigen activiteiten op LinkedIn te verbeteren.

Beheerders van bedrijfspagina’s op LinkedIn die aan de slag willen met verbetering, kunnen het bereik op een relevante manier en daarmee de zichtbaarheid vergroten door deze vier tips voor effectieve LinkedIn bedrijfspagina’s.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.