10-04-2015 / Martijn Baten

Webversie Facebook Messenger

Facebook Messenger heeft vanaf deze week een browserversie. Hiermee wordt het gemakkelijker om snel een bericht te sturen naar contacten op Facebook. Eind maart werd Facebook Messenger al uitgebreid met apps en zakelijke functionaliteiten. De populaire dienst WhatsApp lanceerde al eerder een browserversie van de eigen berichtendienst.

Facebook Messenger krijgt uitbreiding met browserversie

Door het lanceren van een browserversie voor Facebook Messenger bereid Facebook zich voor op het introduceren van zakelijke functionaliteiten. Met deze functionaliteiten kunnen gebruikers via Facebook Messenger direct in contact komen met bedrijven en op de hoogte blijven van bijvoorbeeld de aanschaf van een product bij een bedrijf. De browserversie maakt het aantrekkelijker voor gebruikers om via deze weg contact te onderhouden met bedrijven op het online sociale netwerk.

Om gebruik te maken van de browserversie van Facebook Messenger log je in op Messenger.com met een Facebook account. Vervolgens verschijnt de browserversie in beeld met breed in het midden de meest recente chatconversaties. Links vind je een overzicht van alle chatconversaties die je hebt. Vooralsnog is er geen directe koppeling met apps van externe aanbieders zoals dit wel op mobiel het geval is. Mogelijk komen deze functies nog in de toekomst.

Facebook Messenger krijgt uitbreiding met browserversie

Naast het versturen van tekstberichten is het mogelijk om een telefoon- of videogesprek te starten. Deze mogelijkheden zijn rechtsboven de chatconversatie te vinden en openen vervolgens in een nieuw scherm. Met het tandwieltje linksboven aan de pagina kun je instellingen aanpassen zoals geluid en meldingen. Ook kun je hier de door jouw geblokkeerde contacten inzien.

NSMA schreef eerder over de handige tool Goofy van ontwikkelaar Daniel Büchele om sneller berichten te sturen via Facebook Messenger op een Mac OSX computer. In het artikel ‘Verstuur sneller berichten via Facebook Messenger met Goofy‘ is hier meer over te lezen.

Meer tips & tricks voor Facebook Messenger