10-06-2016 / Martijn Baten

Facebook Messenger Platform geïntroduceerd

Facebook geeft via de paginastatistieken sinds kort inzicht in de prestaties van chatgesprekken op Facebook Messenger. Hiermee krijgen bedrijven beter inzicht in het verloop van gesprekken die worden gevoerd met klanten via Messenger. In dit artikel wordt uitgelegd welke inzichten verkregen kunnen worden op basis van de Facebook Messenger statistieken.

Facebook Messenger statistieken beschikbaar voor bedrijven

In het afgelopen jaar heeft Facebook verschillende functies geïntroduceerd waardoor het voor bedrijven aantrekkelijker wordt om contact met klanten te onderhouden via Facebook Messenger. Zo werd het verzorgen van webcare vergemakkelijkt en zijn nieuwe tools geïntroduceerd om de aanwezigheid op Facebook Messenger beter onder de aandacht te brengen. Met het Messenger Platform wil het online sociale netwerk daarnaast bedrijven en ontwikkelaars stimuleren specifieke toepassingen te ontwikkelen voor gesprekken op Messenger.

Voor bedrijven die investeren in aanwezigheid op Facebook Messenger is het belangrijk om inzicht te krijgen in de prestaties. Recentelijk is hiervoor daarom een nieuw overzicht toegevoegd aan de paginastatistieken van bedrijfspagina’s. Via de paginastatistieken zijn de volgende statistieken te raadplegen over Facebook Messenger:

  • Totaal aantal gesprekken: Het aantal gesprekken tussen de Facebook bedrijfspagina en gebruikers via Messenger;
  • Antwoordtijd: Het percentage berichten dat is beantwoord en de gemiddelde antwoordtijd;
  • Verwijderde gesprekken: Het aantal gesprekken met de Facebook bedrijfspagina dat mensen hebben verwijderd;
  • Gemarkeerd als spam: Het aantal en percentage berichten van de Facebook bedrijfspagina dat als spam is gemarkeerd;
  • Geblokkeerde gesprekken: Het aantal en het percentage berichten van de  Facebook bedrijfspagina dat is geblokkeerd.

De statistieken zijn te bekijken over verschillende tijdspannes; vandaag, gisteren, afgelopen 7 dagen, afgelopen 28 dagen. Hieronder is een voorbeeld weergegeven van de Facebook Messenger statistieken:

Facebook Messenger via Paginastatistieken

Meer tips & tricks voor Facebook Messenger

Regelmatig schrijft de Nederlandse Social Media Academie over de mogelijkheden en ontwikkelingen rond Messenger. Eerder verscheen: