11-09-2012 / Martijn Baten

Facebook Timeline voor bedrijfspagina's zichtbaar in mobiele applicatie

De mobiele applicatie van Facebook heeft recentelijk een update gekregen. Tot voor kort waren bedrijfspagina’s alleen in een verouderde lay-out te bekijken. Nu is ook eindelijk de tijdlijn van bedrijfspagina’s zichtbaar in de applicatie. De zichtbaarheid van de tijdlijn brengt een aantal veranderingen met zich mee die in dit artikel op een rij staan.

Bijwerken met Android-smartphones nu mogelijk

In het artikel ‘Beheer je Facebook bedrijfspagina onderweg met de ‘Paginabeheer app’‘ werd al eerder ingegaan op het beheren van een Facebook bedrijfspagina onderweg met een speciale iOS app. Gebruikers van Android kunnen nu in de bijgewerkte mobiele applicatie een statusupdate plaatsen vanuit de pagina en niet enkel vanuit hun persoonlijke profiel.

Een statusupdate plaatsen op een Facebook bedrijfspagina vanaf Android

Omslagfoto vanaf nu zichtbaar

De omslagfoto van een Facebook bedrijfspagina is nu zichtbaar in de mobiele applicatie. Onder de omslagfoto wordt een korte beschrijving gegeven van de pagina of informatie als openingstijden, adres en telefoonnummer. Bezoekers van de bedrijfspagina kunnen hierdoor direct het telefoonnummer bellen of het adres opzoeken in Bing-maps.

Sommige Facebook bedrijfspagina’s maken gebruik van de mogelijkheid om de profielfoto te laten overlopen in de omslagfoto. Zoals in onderstaande afbeelding is te zien is het goed ermee rekening te houden dat mogelijk de afbeelding in de mobiele applicatie niet meer juist overloopt.

Overlopen van omslagfoto lukt niet altijd meer in de mobiele applicatie

Vastgemaakte statusupdates bovenaan

Net als op ‘reguliere’ tijdlijn worden in de bijgewerkte mobiele applicatie vanaf nu vastgemaakte statusupdates bovenaan getoond. Met een vastgemaakte statusupdate zien de bezoekers van je bedrijfspagina deze update (die jij het belangrijkst vind) als eerste. De vastgemaakte statusupdate blijft zeven dagen bovenaan je pagina staan. Meer uitleg is te vinden in het artikel ‘Tips en tricks voor de nieuwe Facebook bedrijfspagina’s (2)‘.

Vastgemaakte statusupdate zichtbaar in mobiele applicatie