23-03-2015 / Ayman van Bregt

LinkedIn stelt de ‘add to profile‘-functie beschikbaar voor alle hogescholen en universiteiten wereldwijd. Met de add to profile-functie kunnen afgestudeerden eenvoudig een afgeronde opleiding toevoegen aan het LinkedIn profiel.
In dit artikel staan de mogelijkheden van add to profile voor hogescholen en universiteiten op een rij.

LinkedIn ‘add to profile’ beschikbaar voor hogescholen en universiteiten

In het blogartikel ‘LinkedIn Opens Up Profiles to Higher Education Partners with One-Click Program‘ kondigt LinkedIn aan dat hogescholen en universiteiten gebruik kunnen maken van de ‘add to profile‘-functie. Op deze manier kunnen alumni bij het afstuderen met één klik de afronding van de opleiding definitief maken door deze ook op LinkedIn te plaatsen. Een onderwijsinstelling kan de link via een website en een e-mail communiceren waarna LinkedIn deze mijlpaal automatisch toevoegt bij de opleidingen op LinkedIn.

Het is voor alumni handig om deze informatie op het LinkedIn profiel te plaatsen omdat het ook zorgt voor meer bezoek van het LinkedIn profiel door andere LinkedIn gebruikers.
Hogescholen, universiteiten en gecertificeerde opleidingsinstituten die gebruik willen maken kunnen de stappen volgen in het ‘add to profile‘-programma. Aanbieders hebben als gevolg van het inzetten van de functionaliteit meer zichtbaarheid gekregen blijkt uit de LinkedIn-blogpost.

 

Mogelijkheden van LinkedIn voor studenten, hogescholen en universiteiten

De Nederlandse Social Media Academie publiceert regelmatig over de ontwikkelingen van LinkedIn en de mogelijkheden specifiek gericht op studenten, hogescholen en universiteiten. Eerder verschenen de onderstaande artikelen al die de verschillende mogelijkheden tonen: