26-03-2013 / Martijn Baten

Interactie op Facebook statusupdates binnen 3 uur

Binnen drie uur vindt de meeste interactie op Facebook statusupdates plaats. Dit blijkt uit analyse van Optimal, een bureau voor effectief adverteren en analyses van activiteiten op Facebook. De analyse werd uitgevoerd om beheerders van Facebook bedrijfspagina’s inzicht te geven in hoe lang het ongeveer duurt totdat activiteiten op een Facebook update toenemen.

75% van de interactie op Facebook statusupdates binnen 3 uur

Volgens de analyse van Optimal vindt 75% van de interactie op Facebook statusupdates plaats binnen de eerste drie uur nadat de update is geplaatst. 50% van de interactie op de updates vindt zelfs plaats binnen het eerste uur. Het belangrijkste inzicht dat uit de analyse naar voren komt voor beheerders van Facebook bedrijfspagina’s, is de mate waarin interactie van de content op een Facebook bedrijfspagina voldoende is. Duidelijk komt naar voren dat als de interactie niet in het eerste uur en in mindere mate het tweede uur op gang komt, deze interactie waarschijnlijk helemaal niet meer op gang zal komen.

Interactie op Facebook statusupdates binnen 3 uur

Meer over interactie op Facebook bedrijfspagina’s

De Nederlandse Social Media Academie (NSMA) schrijft regelmatig over het bewerkstelligen van interactie op updates van Facebook bedrijfspagina’s. Deze artikelen kunnen je verder op weg helpen:

 

Tip: NSMA Whitepaper: 10 tips voor effectieve bedrijfspagina’s

NSMA-Whitepaper-10-tips-voor-effectieve-Facebook-bedrijfspaginas-724x1024De Nederlandse Social Media Academie heeft een whitepaper samengesteld met 10 tips om effectiever gebruik te maken van Facebook bedrijfspagina’s. In de whitepaper vind je tips over o.a. het stellen van doelstellingen, plaatsen van statusupdates en het bekijken van de statistieken. Je kunt deze whitepaper gratis aanvragen via deze pagina.

Afbeelding: Flickr / Creative Commons / wwarby