16-04-2016 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie dat Facebook zakelijk gebruik van het Messenger Platform mogelijk maakt. Verder behandelden we het visualiseren van een LinkedIn netwerk met Socilab en dat Twitter stopt met het aanbieden van TweetDeck voor Windows. In het weekoverzicht van NSMA staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij.

Facebook Messenger Platform geïntroduceerdFacebook Messenger Platform voor zakelijk gebruik geïntroduceerd

Facebook heeft het Messenger Platform geïntroduceerd. Via dit platform kunnen ontwikkelaars bots ontwikkelen voor automatische service via Facebook Messenger.
Lees verder.

 

Twitter stopt TweetDeck voor WindowsTwitter stopt met TweetDeck voor Windows

Twitter stopt met het aanbieden van de desktop-applicatie TweetDeck voor Windows. In dit artikel staan de gevolgen van het stoppen van TweetDeck van Windows op een rij.
Lees verder.

 

Visualiseer je LinkedIn netwerk met SocilabVisualiseer een LinkedIn netwerk met Socilab

Inzicht in het LinkedIn netwerk op basis van een visualisatie kan inzichten geven aan een LinkedIn gebruiker in de manier waarop het netwerk is opgebouwd. In dit artikel staan de mogelijkheden op een rij om het LinkedIn netwerk te visualiseren met Socilab.
Lees verder.

 

Zeven toepassingen van Twitter PollsUit het NSMA-archief: 7 manieren om Twitter Polls te gebruiken

Twitter introduceerde eind vorig jaar Twitter Polls om eenvoudig onderzoek via een tweet te kunnen doen. In dit artikel staan zeven toepassingen met Twitter Polls op een rij op basis van praktijkvoorbeelden van organisaties en merken op Twitter.
Lees verder.

 

NSMA Social Media NieuwsbriefBlijf op de hoogte met de wekelijkse NSMA nieuwsbrief

Als professional heb je het druk en beperkt de tijd om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op social media. De Nederlandse Social Media Academie (NSMA) wil je hierbij helpen met het wekelijkse NSMA Social Media Weekoverzicht: een bundeling van de meest recente ontwikkelingen in het social media landschap. Elke maandag ontvang je de nieuwsbrief per mail. Zo ben je aan het begin van de week weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en klaar om meer uit social media te halen. Abonneer je nu op de wekelijkse NSMA nieuwsbrief.

 

Hootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite Pro

Met Hootsuite kunnen bedrijven en organisaties verschillende social media accounts effectief managen op één plek.  Dankzij een partnership met Hootsuite biedt NSMA de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro zonder enigen verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.