20-04-2014 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) dat de meeste Facebook bedrijfspagina’s afbeeldingen gebruiken in status updates. Verder kwamen er vijf carrière tips voor LinkedIn aan bod en het nieuwe uiterlijk van het profiel op Twitter. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Meeste bedrijfspagina’s gebruiken afbeeldingen in Facebook updates

Afbeeldingen het meest gedeeld op FacebookBedrijven gebruiken in hoge mate afbeeldingen in Facebook updates. Analyse van Socialbakers toont dat 75% van de content op Facebook bestaat uit afbeeldingen.
Lees verder.

 

Twitter profiel krijgt nieuw uiterlijk

Twitter introduceert nieuw uiterlijkTwitter heeft een nieuw uiterlijk geïntroduceerd voor het Twitter profiel waarmee het gebruikers het makkelijker en leuker wil maken om tweets te delen en andere profielpagina’s van Twitter gebruikers te bekijken.
Lees verder.

 

Vijf LinkedIn carrière tips

5 linkedin carriere tipsLinkedIn heeft samen met PwC het onderzoek ‘Adapt to Survive’ uitgevoerd, waarbij er werd gekeken waarom sommige landen beter in staat zijn om het juiste profiel met een vacature te matchen. Het aanpassingsvermogen van medewerkers blijkt hoger te zijn in landen waar een grotere diversiteit aan sectoren is. Het onderzoek geeft ook een aantal LinkedIn carrière tips voor professionals.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: Maak van jezelf een merk op LinkedIn

Brand You LinkedInDoe de test en bekijk wat jouw persoonlijke merk is. Komt de uitkomst overeen met de manier waarop je LinkedIn inzet?
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Praktijkgids LinkedIn gevorderdenLinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan

De praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na het doorlopen van de praktijkgids ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan). Deze NSMA-praktijkgids is ook de praktijkgids ‘LinkedIn Groepen’ om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups.
Koop de NSMA Praktijkgids LinkedIn Gevorderden nu.

 

Download gratis de NSMA Social media content kalender

Cover NSMA Whitepaper FacebookMet de NSMA Social Media Content kalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.
Download gratis de NSMA Social Media Content kalender.