12-05-2013 / Ayman van Bregt

Nederlandse Social Media Academie - LogoDe afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere vijf tips voor een ‘onweerstaanbaar’ profiel op LinkedIn. Verder behandelden we de nieuwe Facebook ‘Paginabeheer-app’ en een complete uitleg over geverifieerde Twitter accounts. In het weekoverzicht staan alle tips & tricks op een rij:

Facebook ‘Paginabeheer-app’ vernieuwd

De Facebook Paginabeheer appDe Paginabeheer-app van Facebook om bedrijfspagina’s onderweg te beheren is vernieuwd. Gedetailleerde statistieken per update zijn niet meer te bekijken.
Lees verder.

 

5 tips voor een ‘onweerstaanbaar’ LinkedIn profiel

LinkedIn profiel infographic

Een LinkedIn profiel hoeft niet alleen een online CV te zijn, maar kan veel meer zijn dan dat alleen. Aan de hand van een infographic gemaakt door Social@Ogilvy worden vijf aandachtspunten gegeven om te werken aan een ‘onweerstaanbaar’ LinkedIn profiel.
Lees verder.

 

Uitleg over geverifieerde Twitter accounts

Uitleg over geverifieerde Twitter accounts

Geverifieerde Twitter accounts garanderen de werkelijke identiteit van een Twitter-gebruiker. In dit artikel een complete uitleg over geverifieerde Twitter accounts (Twitter Verified Accounts).
Lees verder.

 

751 miljoen maandelijkse actieve mobiele Facebook gebruikers

Facebook

Facebook heeft recent kwartaalcijfers bekend gemaakt over het eerste kwartaal van 2013. In dit artikel enkele nieuwe cijfers over het gebruik van Facebook.
Lees verder.

 

Vrijwilligerswerk op LinkedIn populair onder Nederlanders

Nederlanders actief met vrijwilligersfuncties op LinkedIn

Meer dan 1 miljoen mensen vermelden vrijwilligerswerk op het LinkedIn-profiel. 62% van de LinkedIn professionals die dit gebruikt behoort tot de ‘Millenial’ generatie (LinkedIn gebruikers jonger dan 32 jaar). Nederland staat in de top 5 landen van meest intensieve gebruikers van de vrijwilligerswerk-functie op LinkedIn.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Social Media Monitoren

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Luisteren naar je doelgroep kan een belangrijke manier zijn om te bepalen hoe jij social media het meest effectief kunt inzetten. De praktijkgids ‘Social Media Monitoren’ leert je daarom doelgericht te monitoren met behulp van gratis tools. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om vanuit een goede basis te starten en je leert hoe je Twitter, Facebook, LinkedIn en/of weblogs in de gaten kunt houden. Verder wordt uitgelegd hoe je een handig ‘dashboard’ kunt maken waarmee je op een overzichtelijke manier verschillende social media of online conversaties kunt monitoren.
Koop de NSMA-praktijkgids Social Media monitoren’ in onze webwinkel.