12-01-2014 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week  behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) verschillende tips & tricks over het gebruik van social media. Aan bod kwamen 20 tips voor Facebook bedrijfspagina’s, het niet meer ondersteunen van RSS door LinkedIn en dat de meeste retweets op Twitter pas na enkele uren volgen. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

20 tips voor Facebook bedrijfspagina’sFacebook bedrijfspagina

De website lyubcho.com heeft een infographic gemaakt met 20 tips om meer te halen uit een Facebook bedrijfspagina. In dit artikel lichten we een aantal van deze tips toe.
Lees verder.

 

De meeste retweets volgen niet directDe meeste retweets komen na enkele uren

Uit onderzoek van het Amerikaanse Trackmaven blijkt dat de meeste retweets pas enkele uren na het plaatsen van een tweet volgen en niet direct volgen na het plaatsen van een tweet.
Lees verder.

 

LinkedIn stopt met RSS ondersteuningLinkedIn Logo Oranje

Per 19 december 2013 biedt LinkedIn geen ondersteuning meer voor RSS sinds. Hiermee is het alleen nog mogelijk om nieuws en updates op LinkedIn zelf te lezen.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: Netwerken in de grootste Nederlandse Het beste overzicht om te netwerken in Nederlandse LinkedIn groepenLinkedIn groepen

In dit artikel is een overzicht van de beste Nederlandse LinkedIn groepen om te netwerken voor sales, marketing, hrm, finance, management en ondernemerschap. Daarnaast ook een aantal tips bij het selecteren van interessante LinkedIn groepen.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Praktijkgids Twitter gevorderdenTwitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.

De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter.
Koop nu de NSMA Praktijkgids Twitter gevorderden in onze webwinkel.