06-07-2014 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) het effect van interactie op het bereik van Facebook updates. Verder kwam de introductie van Twitter advertenties om mobiele app downloads te stimuleren aan bod en het nieuws dat LinkedIn stopt met de ‘Apply with LinkedIn’ plugin. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

LinkedIn stopt 'Apply with LinkedIn' plugin

LinkedIn stopt met de ‘Apply with LinkedIn’ plugin

De plugin ‘Apply with LinkedIn’ waarmee sollicitanten makkelijk kunnen solliciteren op een vacature en direct de informatie van het LinkedIn profiel te delen wordt door LinkedIn gestopt. De mogelijkheid blijft wel bestaan om dit te blijven doen met behulp van de LinkedIn Person API.
Lees verder.

Twitter introduceert advertenties om mobiele app downloads te stimuleren

Introductie Twitter advertenties om mobiele app downloads te stimuleren

Twitter heeft de mogelijkheid voor adverteerders geïntroduceerd om met Twitter advertenties mobiele app downloads te stimuleren. In dit artikel staan de mogelijkheden van Twitter advertenties voor mobiele app downloads op een rij.
Lees verder.

Facebook

Het effect van interactie op het bereik van Facebook updates

Het dalende bereik op Facebook zorgt ervoor dat bedrijven kiezen voor het betaald promoten van updates in het nieuwsoverzicht van gebruikers. Onderzoek van Socialbakers laat zien dat het succes van gepromote berichten op Facebook sterk samenhangt met de mate van interactie op de updates.
Lees verder.

Uit het NSMA-archief: Zeven woorden die aanzetten tot retweets op Twitter Zeven woorden die leiden tot meer retweets op Twitter

Dan Zarrella van HubSpot deed onderzoek naar welke woorden in tweets het meest effectief zijn om meer retweets op Twitter te krijgen. Uit dit onderzoek blijkt dat er zeven woorden het meest effectief zijn om meer retweets op Twitter te krijgen.
Lees verder.

Voor iedereen die op Facebook wil en precies wil weten hoePraktijkgids van de week: Praktijkgids Facebook profiel maken

De praktijkgids ‘Facebook profiel maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met Facebook. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel (ook wel tijdlijn genoemd) op Facebook te maken en te gebruiken.

Download gratis de NSMA Social media content kalender

Cover NSMA Whitepaper FacebookMet de NSMA Social Media Content kalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.
Download gratis de NSMA Social Media Content kalender.