08-07-2012 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere de vijf typen fans op een Facebook bedrijfspagina. Verder behandelden we het nieuws dat Twitter niet meer aan LinkedIn kan worden gekoppeld  en een aantal feiten voor het zakelijk inzetten van Twitter. Hieronder staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

Feiten voor het zakelijk inzetten van Twitter

Twitter zakelijk inzetten en feiten over het gebruik door bedrijvenEen aantal feiten op basis van onderzoek voor het zakelijk inzetten van Twitter in de vorm van een infographic van Webpresence.TV.
Lees verder.

Koppelen Twitter aan LinkedIn niet meer mogelijk

LinkedIn statusupdateDe samenwerking tussen Twitter en LinkedIn stopt waardoor het niet langer mogelijk is om tweets automatisch door te sturen naar LinkedIn. Het is nog wel gewoon mogelijk om statusupdates te delen met LinkedIn connecties, maar dit zal handmatig moeten gebeuren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dit werkt.
Lees verder.

Vijf typen fans op Facebook bedrijfspagina’s

Een Facebook fan van een bedrijfspaginaEen Facebook bedrijfspagina kent verschillende soorten fans. In dit artikel staan de vijf meest voorkomende Facebook fans op een rij en wordt beschreven hoe je als beheerder van de pagina hiermee kunt omgaan.
Lees verder.

Twitter geeft inzage in overheidsverzoeken met ‘Transparency-report’

Twitter publiceert overheidsverzoeken naar gebruikers in het transparency reportTwitter geeft openheid van zaken over de verzoeken vanuit overheden die meer informatie willen over gebruikers en berichten op Twitter.
Lees verder.

Het e-mailadres voor berichten van LinkedIn groepen veranderen

e-mailadres voor LinkedIn groepHet wijzigen van het e-mailadres waarop je groepsberichten van LinkedIn groepen ontvangt, moet handmatig per groep worden ingesteld. In dit artikel wordt stapsgewijs uitgelegd hoe dit werkt.
Lees verder.

Organisaties hebben nog een lange weg te gaan bij het omarmen van social media

De HR-afdeling moet social media omarmenOnderzoek van Silkroad laat zien dat 75% van de medewerkers in organisaties vinden dat hun organisatie achterloopt met de inzet van social media. Silkroad voerde een uitgebreid onderzoek uit naar human resources (HR) en social media.
Lees verder.

Cursus van de week – Snelcursus LinkedIn groepen

Voor iedereen die aan de slag wil met LinkedIn Groepen en precies wil weten hoeHet ebook ‘Snelcursus LinkedIn Groepen’ leert je alles om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om zelf groepen te maken en/of deel te nemen aan groepen en alle mogelijkheden te benutten.
Lees verder.