19-08-2012 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere een handig overzicht om effectiever op Twitter te tweeten. Ook behandelde we de manier om LinkedIn bedrijfspagina’s te ontvolgen in drie stappen en zes tips voor effectieve statusupdates op Facebook. Hieronder staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

Het Twitter-overzicht om effectief te tweeten

Effectief overzicht om effectief te tweeten op TwitterBuddy Media heeft een ‘Twitter Tweet Cheat Sheet’ gepubliceerd waarmee je in één overzicht ziet wat je kunt doen om zoveel mogelijk uit Twitter te halen en effectief te tweeten.
Lees verder.

LinkedIn bedrijfspagina’s ontvolgen in 3 stappen

LinkedIn bedrijfspagina'sHet kan gebeuren dat je één of meerdere LinkedIn bedrijfspagina’s niet langer wilt volgen. Om deze reden wordt in dit artikel uitgelegd hoe je in drie stappen een LinkedIn bedrijfspagina kunt ontvolgen.
Lees verder.

Cijfers en statistieken van Facebook in Nederland

Facebook in Nederland Analyse Augustus 2012Nederland telt iets meer dan 6,6 miljoen mensen met een profiel op Facebook. Het internetbureau Yes2Web bracht de huidige status van Facebook in Nederland in kaart. In dit artikel wordt gekeken naar de demografie van gebruikers, maar ook hoe Nederlandse bedrijven presteren op Facebook.
Lees verder.

De ROI van Facebook en Twitter bepalen

De ROI bepalen van Facebook en TwitterWat leveren jouw social media activiteiten op Facebook en Twitter je op? Een infographic van InventHelp kan je hopelijk wat meer inzicht geven.
Lees verder.

5 expert tips voor LinkedIn

linkedin-logoLinkedIn is op dit moment het grootste online sociale netwerk voor professionals en kan soms ingewikkeld zijn. In dit artikel zijn 5 expert tips voor LinkedIn op een rij gezet die je misschien nog niet kende.
Lees verder.

Zes tips voor effectieve statusupdates op Facebook

Facebook LikesIn een artikel op socialmediatoday.com geeft Jim Belosic een zestal handige tips voor het maken van een effectieve statusupdate op Facebook. Met deze tips kun je fans beter aansporen tot actie (Call-to-action).
Lees verder.

Cursus van de week – Snelcursus Facebook profiel maken

Voor iedereen die op Facebook wil en precies wil weten hoeHet ebook ‘Snelcursus Facebook profiel maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met Facebook. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel (ook wel Timeline genoemd) op Facebook te maken en te gebruiken.
Lees verder.