09-09-2012 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere het nieuwe notificatie-menu van de LinkedIn. Ook behandelden we het certificeringsprogramma van Twitter en hoe je persoonlijke data van Facebook kunt analyseren. Hieronder staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

Meldingen van Facebook applicatiesFacebook laat applicaties meldingen sturen

Sinds kort is het voor applicaties op Facebook mogelijk om meldingen te sturen naar gebruikers. Facebook heeft de ‘Notifications API’ aangepast waardoor ontwikkelaars opties kunnen inbouwen in hun applicaties om meldingen te sturen naar gebruikers.
Lees verder.

LinkedIn - notificatiesHet nieuwe notificaties menu van LinkedIn

Nieuwe notificaties van LinkedIn moeten ervoor zorgen er meer interactie plaatsvindt en je als gebruiker nooit meer iets mist dat relevant voor je is. Vanwege het hoge aantal LinkedIn gebruikers zijn de veranderingen nog niet voor iedereen beschikbaar. In dit artikel vind je alvast een voorproefje.
Lees verder.

Twitter Certified Products Programma gelanceerd

Twitter lanceert certificeringsprogramma ‘Certified Products’

Twitter lanceert het ‘Certified Products Program’ waarmee een keurmerk gegeven wordt aan applicaties (diensten en producten) die op het gebied van engament, analytics en data resellers voldoen aan de eisen van Twitter.
Lees verder.

wolfram_wa-logo-stacked1-med

Analyseer persoonlijke Facebook data met Wolfram Alpha

De ‘slimme’ zoekmachine Wolfram Alpha heeft recentelijk een functie gelanceerd waarmee je een overzicht kunt krijgen van al je persoonlijke Facebook data. Met het overzicht kun je een compleet inzicht krijgen in je dagelijkse activiteiten op Facebook.
Lees verder.

nsma - LinkedIn bedrijfspagina

Maak de wijzigingen van een LinkedIn bedrijfspagina voor iedereen zichtbaar

Wanneer je LinkedIn gebruikt in het Engels, zijn wijzigingen die je aanbrengt aan een LinkedIn bedrijfspagina niet altijd zichtbaar voor mensen die LinkedIn gebruiken in andere talen. Om dit te voorkomen, moet je bij het wijzigen van de bedrijfspagina letten op de taalinstellingen.
Lees verder.

0 MTEtMTI3LmpwZw==

Twitter-client informatie niet meer zichtbaar via Twitter.com

Op Twitter.com wordt niet meer weergegeven welke Twitter-app gebruikt is om tweets te publiceren. Hiermee een nieuwe wijziging van Twitter die meer uitdagingen oplevert voor aanbieders zoals HootSuite, Echofon en Tweetbot.
Lees verder.

 

Presenteer je bedrijf op LinkedIn en maak je producten/diensten bekendCursus van de week – Snelcursus LinkedIn bedrijfspagina maken

Presenteer je bedrijf op LinkedIn en maak je producten/diensten bekend via de company page-functionaliteit van LinkedIn. Met de cursus LinkedIn bedrijfspagina maken leer je aan de hand van het ebook alle mogelijkheden te benutten van een bedrijfspagina (company page) op LinkedIn. Zijn jouw relaties en potentiële klanten actief op LinkedIn? Maak dan nu ook jouw organisatie hier op een professionele manier meer zichtbaar!
Lees verder.