23-09-2012 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere een overzicht met statistieken voor Facebook bedrijfspagina’s. Verder kwam aan bod hoe een LinkedIn profiel kan worden opgeslagen als PDF document en de nieuwe advertentiemogelijkheden van Twitter op basis van interesse. Hieronder staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

HootSuite breidt Twitter-dienstverlening uit

HootSuite breidt app directory uit met goede twitter toolsHootSuite heeft haar Apps Directory uitgebreid met waardevolle diensten voor marketeers. Je kunt meer inzichten krijgen uit doelgroepen aan de hand van SocialBro, GoPollGo, NeedTagger en Videolicious.
Lees verder.

Een LinkedIn profiel opslaan als PDF

LinkedIn profiel opslaan als PDF - nsmaWerkgevers of recruiters kunnen de LinkedIn profielen van geschikte kandidaten opslaan als overzichtelijke PDF documenten. In dit artikel wordt stapsgewijs uitgelegd hoe dit werkt.
Lees verder.

Een overzicht van statistieken voor Facebook bedrijfspagina’s

A brief guide into Facebook InsightsEen Facebook bedrijfspagina kent verschillende statistieken om effecten inzichtelijk te maken. True Digital maakte daarom een infographic met de verschillende inzichten die je vanuit de statistieken van je Facebook bedrijfspagina kunt meten.
Lees verder.

Adverteren op Twitter op basis van interesses

Adverteren op Twitter op basis van interessegebiedenTwitter lanceert gericht adverteren als optie bij Promoted Accounts en Promoted Tweets. Het is nu mogelijk om specifiek aan de hand van interessegebieden mensen te bereiken met je commerciële boodschap.
Lees verder.

LinkedIn connecties toevoegen als vriend op Facebook

linkedin facebook logosMet een aantal vrij eenvoudige stappen is het mogelijk LinkedIn connecties te importeren in Facebook. In dit artikel wordt uitgelegd hoe het werkt.
Lees verder.

Verkoop producten via een webshop op je Facebook bedrijfspagina

Start je eigen Facebookshop met MercadooFacebook bedrijfspagina’s zijn een plek waar fans en klanten je bedrijf kunnen volgen. De online tool Mercadoo maakt het mogelijk om eenvoudig en gratis een webshop te openen op je Facebook bedrijfspagina. Hiermee kun je klanten en fans direct vanuit je bedrijfspagina een aankoop laten doen.
Lees verder.

Cursus van de week: Snelcursus Facebook profiel maken

Voor iedereen die op Facebook wil en precies wil weten hoeHet ebook ‘Snelcursus Facebook profiel maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met Facebook. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel (ook wel Timeline genoemd) op Facebook te maken en te gebruiken.
Lees verder.