30-09-2012 / Ayman van Bregt

 

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere de mogelijkheid om aanbiedingen te doen met Facebook aanbiedingen. Verder kwam de nieuwe LinkedIn-functionaliteit ‘Endorsements’ aan bod en de nieuwe header op Twitter, vergelijkbaar met de Facebook omslagfoto. Hieronder staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

 

Facebook Aanbiedingen

Tips en tricks voor Facebook Aanbiedingen

Facebook Aanbiedingen is een nieuwe mogelijkheid van Facebook om producten of diensten onder de aandacht van fans te brengen. In dit artikel worden tips en tricks aangereikt voor het succesvol toepassen van een actie met Facebook-aanbiedingen.
Lees verder.
LinkedIn - Endorsements

Keur vaardigheden van anderen goed met LinkedIn Endorsements

LinkedIn lanceert de komende weken de functie Endorsements onder alle gebruikers. Endorsements zijn te vergelijken met de vind-ik-leuk knop van Facebook en zorgen ervoor dat je de vaardigheden van anderen met één klik kunt goedkeuren.
Lees verder.
Twitter stopt ondersteuning van third party clients fotodiensten

Twitter stopt met de ondersteuning van andere fotodiensten

Twitter heeft aangekondigd, te stoppen met de ondersteuning van andere fotodiensten in haar eigen Twitter-apps. Dit betekent dat het gebruik van third-party clients zoals Mobypicture, Twitpic en Yfrog onder druk zullen komen te staan.
Lees verder.
Facebook Aanbiedingen

Organiseer een kortingsactie op je bedrijfspagina met Facebook Aanbiedingen

Facebook maakt het vanaf nu mogelijk om aanbiedingen aan te bieden aan fans van je Facebook bedrijfspagina. Bedrijfspagina’s met 400 of meer fans wordt de mogelijkheid geboden om aanbiedingen te plaatsen.
Lees verder.
The Mindset Divide - LinkedIn

Verschillen in marketing voor persoonlijke of professionele online sociale netwerken

Uit onderzoek van LinkedIn in samenwerking met onderzoeksbureau TNS blijkt dat er grote verschillen zijn in de manier waarop mensen persoonlijke- en professionele online sociale netwerken gebruiken. In dit artikel vind je vijf tips om marketingactiviteiten op deze verschillen aan te sluiten.
Lees verder.
Twitter wijzigt uiterlijk profielpagina's

Twitter update profielpagina’s met omslagfoto

Twitter update profielpagina’s met een meer visueel uiterlijk door het toevoegen van een omslagfoto vergelijkbaar met Facebook.
Lees verder.

 

Cursus van de week – Snelcursus LinkedIn bedrijfspagina maken

Presenteer je bedrijf op LinkedIn en maak je producten/diensten bekend via de company page-functionaliteit van LinkedIn. Met de cursus LinkedIn bedrijfspagina maken leer je aan de hand van het ebook alle mogelijkheden te benutten van een bedrijfspagina (company page) op LinkedIn. Zijn jouw relaties en potentiële klanten actief op LinkedIn? Maak dan nu ook jouw organisatie hier op een professionele manier meer zichtbaar!
Lees verder.