26-01-2014 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week  behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) de 25 meest populaire vaardigheden van 2013 op LinkedIn. Verder kwamen de aanpassingen voor tekstupdates in het Facebook nieuwsoverzicht aan bod en het nieuwe uiterlijk en functies voor Twitter voor Mac. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

 

Aanpassingen aan Facebook nieuwsoverzicht voor tekstupdatesFacebook nieuwsoverzicht

Facebook komt opnieuw met enkele aanpassingen aan het EdgeRank algoritme wat de volgorde van het Facebook nieuwsoverzicht bepaalt. Tekstuele statusupdates van bedrijfspagina’s worden vanaf nu anders behandeld in het Facebook nieuwsoverzicht dan de statusupdates van vrienden.
Lees verder.

 

 

Nieuw uiterlijk en functies voor Twitter voor MacTwitter voor Mac

De Twitter voor Mac-applicatie heeft een update gekregen naar een nieuw design en er zijn 3 belangrijke aanpassingen gedaan aan de applicatie.
Lees verder.

 

 

De 25 meest populaire LinkedIn vaardigheden in 2013

25 meest populaire skills op LinkedIn in 2013Op basis van een analyse van vaardigheden en werkervaring heeft LinkedIn een lijst van de 25 meest populaire LinkedIn skills (vaardigheden) opgesteld. In dit artikel wordt het onderzoek van LinkedIn toegelicht en staan de 25 meest populaire LinkedIn vaardigheden op een rij.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: Vijf tips om effectief te zoeken op Twitter

tien tips om optimaal te zoeken via twitter

Als vervolg op het eerste artikel met vijf tips om efficiënt en effectief op Twitter te zoeken, worden in dit artikel nog vijf tips gegeven. Met behulp van deze tips kun je op een efficiënte manier relevante tweets vinden.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Praktijkgids LinkedIn gevorderden

LinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baanDe praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na het doorlopen van de praktijkgids ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan). Deze NSMA-praktijkgids is ook de praktijkgids ‘LinkedIn Groepen’ om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups.
Koop de NSMA Praktijkgids LinkedIn Gevorderden nu.