29-01-2012 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere alternatieven voor CoTweet als social media dashboard voor Twitter. Verder kwam aan bod hoe lang een statusupdate gemiddeld zichtbaar is op je Facebook bedrijfspagina en hoe je verschillende talen voor je LinkedIn profiel kunt gebruiken. In het weekoverzicht van NSMA zetten we alle tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij:

Facebook Tijdlijn

Tips en tricks voor Facebook Timeline (2)

De nieuwe Facebook Timeline biedt een groot aantal nieuwe functies. In dit artikel een tweetal handige tips en tricks voor het gebruik van Timeline.
Lees verder
.

 

Kies een Taal om je nieuwe profiel aan te maken

Gebruik verschillende talen voor je LinkedIn profiel

Op LinkedIn is er de mogelijkheid om je profiel in verschillende talen op te stellen. Handig voor het internationaal netwerken via LinkedIn. In dit artikel een handig stappenplan op weg naar een anderstalig profiel.
Lees verder.
cotweet-logo-2012 stopt gratis Twitter dashboard

Drie gratis alternatieven voor CoTweet

Was je CoTweet fan en ben je op zoek naar een (gratis) alternatief social media dashboard? Drie tips in dit artikel.
Lees verder.
Het Facebook Edgerank algoritme

De zichtbaarheid van een statusupdate op Facebook

Een statusupdate die vanaf een bedrijfspagina op Facebook wordt geplaatst, blijft gemiddeld 3 uur en 7 minuten zichtbaar voor anderen. Likes en reacties zijn een bepalende factor voor de duur van de zichtbaarheid.
Lees verder.
LinkedIn Tweets niet langer beschikbaar 2012

De Tweets toepassing voor LinkedIn stopt vanaf februari 2012

Vanwege tegenvallende resultaten heeft LinkedIn besloten dat de toepassing waarmee je jouw Twitter berichten in een speciale module op je profiel kon tonen, per 31 januari 2012 wordt uitgeschakeld.
Lees verder.

 

Plaats je tweets juist wanneer het rustiger is

Tweets plaatsen wanneer het rustiger is blijkt effectief te zijn

Plaats berichten op social media zoals Twitter juist wanneer het rustig is om op te vallen.
Lees verder
.

 

Cursus van de week – Cursus LinkedIn gevorderdenLinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan

Met het ebook ‘Cursus LinkedIn gevorderden’ leer je hoe je LinkedIn kunt benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan. Het ebook ‘Cursus LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit het LinkedIn-platform als sociaal netwerk en jouw profiel op LinkedIn.
Lees verder
.