06-10-2013 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) vijf tips om te netwerken op LinkedIn. Verder behandelden we de voordelen van hashtags op Facebook voor bedrijven en het op de hoogte blijven bij noodsituaties via Twitter met Twitter Alerts. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

 

5 voordelen van Facebook hashtags voor bedrijven

facebook-hashtags-klein

Facebook hashtags zijn voor bedrijven op het online sociale netwerk een nieuwe kans om onder de aandacht te komen van gebruikers. Hoewel de positieve effecten van Facebook hashtags nog niet volledig zijn aangetoond, biedt het gebruik van hashtags in statusupdates een aantal voordelen.
Lees verder.

 

Op de hoogte blijven in noodsituaties met Twitter Alerts

Op de hoogte blijven in noodsituaties met Twitter AlertsTwitter heeft een nieuwe dienst ‘Twitter Alerts’ geïntroduceerd zodat het voor Twitter gebruikers eenvoudiger is om het nieuws te volgen tijdens noodsituaties. Twitter Alerts is vergelijkbaar met Amber Alert dat in Nederland door de politie wordt gebruikt. In dit artikel een uitleg over de mogelijkheden en toepassingen van Twitter Alerts.
Lees verder.

 

Vijf tips om te netwerken op LinkedIn voor ondernemers

Vijf tips om te netwerken op Linkedin voor ondernemersHet hebben van de juiste mensen in je LinkedIn-netwerk kan veel toegevoegde waarde hebben bij het generen van business. Hoe je op LinkedIn op een passende en juiste manier kunt netwerken kun je in dit artikel lezen aan de hand van vijf tips.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: Handleiding en uitleg LinkedIn bedrijfspagina statistiekenLinkedIn bedrijfspagina statistieken beschikbaar (uitleg en handleiding)

LinkedIn introduceert een nieuwe functionaliteit voor de bedrijfspagina’s in de vorm van LinkedIn bedrijfspagina statistieken. In dit artikel een uitleg over de nieuwe LinkedIn bedrijfspagina statistieken en welke mogelijkheden deze ‘analytics’ bieden. Ook wordt een handleiding linkedin bedrijfspagina statistieken gegeven met de betekenis van de verschillende bedrijfspagina ‘analytics’ zodat je precies weet welke informatie en inzichten te halen vallen uit de LinkedIn bedrijfspagina statistieken.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Praktijkgids LinkedIn bedrijfspagina makenPresenteer je bedrijf op LinkedIn en maak je producten/diensten bekend

De praktijkgids ‘LinkedIn bedrijfspagina maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van een bedrijfspagina op LinkedIn (LinkedIn Companies). Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om je bedrijfsprofiel op LinkedIn door middel van een LinkedIn bedrijfspagina te maken en te gebruiken.
Koop nu de NSMA Praktijkgids LinkedIn bedrijfspagina maken in onze webwinkel.