02-11-2014 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) tips voor het schrijven van een persoonlijke LinkedIn uitnodiging. Verder kwam aan bod dat bedrijven vaker video’s op Facebook plaatsen dan op YouTube en dat Twitter een nieuwe business.twitter.com website heeft gelanceerd.. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Bedrijven plaatsen vaker video’s op Facebook dan op YouTube

FacebookBedrijven die video’s op Facebook delen, uploaden deze ook vaker naar Facebook in plaats van YouTube. Bedrijven zijn hiermee gestart vanwege de mogelijkheden die Facebook biedt voor het afspelen van de video’s.
Lees verder.

 

Twitter lanceert nieuwe business.twitter.com website

Nieuwe business.twitter.com website gelanceerdTwitter introduceerde ruim twee jaar geleden de website business.twitter.com gericht op advertentiemogelijkheden voor het MKB. Twitter heeft de website vernieuwd met meer uitgebreide en nieuwe mogelijkheden om te adverteren op Twitter.
Lees verder.

 

Tips voor het schrijven van een effectieve LinkedIn uitnodiging

7 tips om een effectieve LinkedIn uitnodiging te schrijvenBij het schrijven van een effectieve LinkedIn uitnodiging aan een onbekende LinkedIn gebruiker kan nogal wat komen kijken. In dit artikel worden 7 tips gedeeld door het Amerikaanse Hubspot voor het schrijven van een effectieve LinkedIn uitnodiging.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: 5 musthaves op een LinkedIn profielLinkedIn profiel musthaves

In dit artikel 5 musthaves voor een goed LinkedIn profiel om op te blijven vallen op LinkedIn wat in 2013 hard gegroeid is door een toename in gebruikers, groei in LinkedIn Groepen en de introductie van LinkedIn Showcasepagina’s en LinkedIn Universiteitspagina’s.
Lees verder.

 

Twitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.Praktijkgids van de week: Praktijkgids Twitter gevorderden

De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter.
Koop de NSMA Praktijkgids Twitter gevorderden nu.

 

 

Download gratis de NSMA Social media content kalender

Cover NSMA Whitepaper FacebookMet de NSMA Social Media Content kalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.
Download gratis de NSMA Social Media Content kalender.