22-11-2015 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) het automatisch opslaan van Twitter zoekopdrachten in Google Spreadsheets. Verder behandelden we the waarde van LinkedIn voor ZZP’ers en dat Nederlanders nauwelijks hun Facebook profielfoto bijwerken. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

De waarde van LinkedIn voor ZZP'ers

De waarde van LinkedIn voor ZZP’ers

LinkedIn deed onderzoek onder gebruikers die actief zijn als zelfstandige zonder personeel (ZZP). Deze freelancers werden geanalyseerd om meer inzicht te krijgen in de drijvers achter deze ZZP-economie. In dit artikel staan de inzichten uit het LinkedIn-onderzoek op een rij.
Lees verder.

 

Zoekopdrachten naar tweets automatisch opslaan in Google Sheets

Twitter zoekopdrachten automatisch opslaan in Google Spreadsheets

Met Twitter Archiver, een social media monitoring tool voor Twitter kunnen op basis van zoekopdrachten tweets automatisch worden geëxporteerd naar een spreadsheet. In dit artikel staan de mogelijkheden van Twitter Archiver op een rij om zoekopdrachten naar tweets automatisch op te slaan in excel of een Google sheet.
Lees verder.

 

Facebook profielfoto wordt nauwelijks bijgewerkt

Facebook profielfoto wordt nauwelijks bijgewerkt

De Facebook profielfoto is in het geval van twee derde van alle Nederlandse Facebook-profielen minstens een halfjaar niet aangepast. Het Nederlands onderzoeksbureau Multiscope deed onderzoek naar het gebruik van de Facebook profielfoto in Nederland.
Lees verder.

 
Adverteren op Facebook met de Facebook Power Editor

Uit het NSMA-archief: Effectiever adverteren op Facebook met de Facebook Power Editor

Voor wie veel wil adverteren op Facebook is de Facebook Power Editor een prettig hulpmiddel om advertenties te plaatsen en te managen. In dit artikel worden de mogelijkheden van de Facebook Power Editor behandeld.
Lees verder.

 

Overzichtelijke social media rapportages met SumAll

sumall_logo_highSumAll biedt een duidelijke en overzichtelijke manier om resultaten van social media activiteiten te rapporteren en te delen met collega’s. Met SumAll reports kan eenvoudig een wekelijkse rapportage gemaakt worden in PDF voor social media activiteiten op Twitter, Facebook en Instagram. Als partner van SumAll kunnen bezoekers van de Nederlandse Social Media Academie SumAll Reports aanschaffen met 25% korting. Gebruik deze SumAll link om gebruik te maken van het aanbod.

 

Hootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite Pro

Met Hootsuite kunnen bedrijven en organisaties verschillende social media accounts effectief managen op één plek.  Dankzij een partnership met Hootsuite biedt NSMA de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro zonder enigen verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.

 

Twitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.Praktijkgids van de week: Twitter gevorderden

De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter.
Koop de NSMA Praktijkgids Twitter gevorderden in onze webwinkel.