02-02-2014 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week  behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) het effectief plaatsen van content met een social media content kalender. Verder kwam de internationale groei van Twitter aan bod en tips voor het vinden van een baan op LinkedIn. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

LinkedIn Logo Oranje

Een baan vinden op LinkedIn

Door vijftien minuten per dag op LinkedIn te zijn kun je met de tips in dit artikel de kans op het vinden van een baan op LinkedIn maximaliseren.
Lees verder.

De internationale groei van Twitter wereldwijd

De internationale groei van Twitter

In 2013 is Twitter internationaal harder gegroeid dan binnen de Verenigde Staten en is Nederland het 8e land in aantal Twitter gebruikers. Op basis van een ‘MIT Technology Review infographic’ is de groei van Twitter op een rij gezet.
Lees verder.

social-media-contentkalender

Effectief content plaatsen met een social media content kalender

Het plannen van content voor social media is handig, om consistent de volgers en fans van je bedrijf te kunnen voorzien van passende en relevante content via de social media accounts van je bedrijf. In dit artikel wordt uitgelegd wat de voordelen zijn van een social media content kalender.
Lees verder.

Uit het NSMA-archief: Twitter archief functie om tweets te archiveren en te downloadenDownload al je tweets in een eigen Twitter archief

Twitter heeft afgelopen week een nieuwe functionaliteit geïntroduceerd waarmee je als Twitter-gebruiker over een archief beschikt. Het Twitter-archief stelt je in staat om al je tweets, vanaf de start op Twitter, kunt terugvinden en kunt zoeken op tweets, gebruikers en hashtags.
Lees verder.

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Praktijkgids van de week: Social Media Monitoren

Luisteren naar je doelgroep kan een belangrijke manier zijn om te bepalen hoe je social media het meest effectief kunt inzetten. De praktijkgids ‘Social Media Monitoren’ leert je daarom doelgericht te monitoren met behulp van gratis tools. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om vanuit een goede basis te starten en je leert hoe je Twitter, Facebook, LinkedIn en/of weblogs in de gaten kunt houden. Verder wordt uitgelegd hoe je een handig ‘dashboard’ kunt maken waarmee je op een overzichtelijke manier verschillende social media of online conversaties kunt monitoren.
Koop deze praktijkgids nu in onze webshop.

ad-soc-media-kalenderDownload gratis de NSMA Social media content kalender

Met de NSMA Social Media Content kalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.
Download gratis de NSMA Social Media Content kalender.