15-12-2013 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) de nieuwe functie waarmee actieve groepsleden meer zichtbaar zijn in LinkedIn groepen. Verder behandelden we de focus in het Facebook nieuwsoverzicht op kwalitatieve content en hoe zakelijke Twitter activiteiten verbeterd kunnen worden door een concurrentieanalyse.  In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Facebook nieuwsoverzicht focust op kwalitatieve contentFacebook nieuwsoverzicht

Het Facebook nieuwsoverzicht is aangepast om kwalitatief betere content meer zichtbaar te maken voor gebruikers. Een update van het algoritme zorgt ervoor dat gebruikers meer nieuwsartikelen te zien krijgen in hun nieuwsoverzicht, voornamelijk via mobiel.
Lees verder.

 

Zakelijke Twitter activiteiten verbeteren door concurrentieanalyse

Twitter activiteiten verbeteren door concurrenten te analyserenBedrijven en organisaties die aanwezig zijn op Twitter kunnen hun zakeiijke twitter activiteiten verbeteren door te leren van wat andere gebruikers doen. In dit artikel worden een aantal tips gedeeld om eenvoudig concurrenten op Twitter analyseren waarmee de eigen zakelijke Twitter activiteiten verbeterd kunnen worden.
Lees verder.

 

Meest actieve groepsleden in LinkedIn Groepen beter zichtbaar

Meest actieve groepsleden in LinkedIn Groepen meer zichtbaarDe meest actieve groepsleden in LinkedIn Groepen worden beter zichtbaar gemaakt door de nieuwe functie ‘Top Contributors in LinkedIn Groups’. In dit artikel een uitleg over de werking van deze nieuwe functie in de LinkedIn Groepen.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: De link van een LinkedIn profiel aanpassen in 4 stappen

In dit artikel de uitleg hoe je de publieke url van je LinkedIn profiel aan kunt passen in 4 eenvoudige stappen.
Lees verder.

 

 

Praktijkgids van de week: Praktijkgids LinkedIn gevorderden

LinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baanDe praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na het doorlopen van de praktijkgids ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan). Deze NSMA-praktijkgids is ook de praktijkgids ‘LinkedIn Groepen’ om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups. Koop de Praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ in onze webwinkel.