25-12-2011 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere nieuwe tips voor Facebook Timeline. Verder maakten we bekend hoeveel een volger op Twitter waard is en legden we uit hoe je de opinie van groepsleden kunt achterhalen en interactie kunt stimuleren door gebruik te maken van LinkedIn polls voor groepen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. In het weekoverzicht van NSMA zetten we alle tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij:

In vier stappen een Tweet via Twitter plaatsen op je eigen website of blog

Tweet embedden op je eigen site of blog via Twitter embed functionaliteitPlaats snel en simpel tweets van Twitter op je website of blog met de embed-functie. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je in enkele eenvoudige stappen gebruikt kunt maken van deze functie.
Lees verder.

Open een poll in LinkedIn groepen

Poll plaatsen in linkedin groepenLinkedIn heeft een functie toegevoegd aan groepen om polls te openen. Hiermee kun je vragen voorleggen aan de groepsleden en interactie stimuleren. De functie is nog niet voor alle groepen beschikbaar.
Lees verder.

Online content het meest gedeeld via Facebook

FacebookIn 2011 werd de meeste online content gedeeld via Facebook. Maar liefst 52,1 % van de gedeelde content werd gedeeld op Facebook, gevolgd door Twitter waar slechts 13,5 % van de content werd gedeeld.
Lees verder.

De prijs (waarde) van een volger op Twitter op basis van de advertentiemogelijkheden

Dit kost een volger op TwitterHeb je jezelf weleens afgevraagd wat een volger op Twitter kost? Bekijk nu de waarde volgens Twitter op basis van de advertentiemogelijkheden.
Lees verder.

De sneeuwman heeft alle LinkedIn profielen bezocht.

Kerstmis op LinkedIn 2011De sneeuwman heeft alle LinkedIn profielen bezocht. Gebruik de ‘Who’s viewed my profile?’ functie om te kijken of hij ook bij jouw profiel is langs geweest.
Lees verder.

Tips en tricks voor Facebook Timeline

Facebook TimelineSinds vorige week kun je de Facebook Timeline activeren voor je profiel. In dit artikel geven we je een aantal handige tips en tricks voor het gebruik van de Facebook Timeline.
Lees verder.

Cursus van de week – Snelcursus LinkedIn groepen

Voor iedereen die aan de slag wil met LinkedIn Groepen en precies wil weten hoeHet ebook ‘Snelcursus LinkedIn Groepen’ leert je alles om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om zelf groepen te maken en/of deel te nemen aan groepen en alle mogelijkheden te benutten.
Lees verder.