01-01-2012 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere een onderzoek naar het ‘ontvrienden’ op Facebook. Verder behandelde we hoe je snel kunt zien of iemand je terug volgt op Twitter en gaven vijf punten voor een beter LinkedIn profiel bij het zoeken naar een opdracht of baan. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. In het weekoverzicht van NSMA zetten we alle tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij:

Snel zien of iemand je terugvolgt op Twitter

Weten wie jou volgt op Twitter?Wil je snel zien of iemand je terugvolgt op Twitter? Het kan sinds kort via Twitter zelf!
Lees verder.

Waarom de Twitter Follow knop niet zichtbaar is op je LinkedIn profiel

LinkedIn profiel - stefan mooren - nsmaVeel mensen vragen zich af waarom ze de Twitter Follow knop niet op hun LinkedIn profiel zien terwijl ze wel de Twitter toepassing gebruiken. In dit artikel wordt het mysterie opgelost.
Lees verder.

Daarom ontvrienden mensen elkaar op Facebook

Verkorte inforgaphic: Waarom ontvrienden mensen elkaar op Faceboo?Een onderzoek van NM Incite heeft in kaart gebracht waarom mensen vrienden worden met elkaar op Facebook en waarom zij elkaar weer ontvrienden. Dat levert een aantal interessante inzichten op die je in dit artikel kunt lezen.
Lees verder.

Al je tweets verwijderen met TwitWipe

Al je tweets verwijderen met twitwipeWil je jouw Twitter account opschonen? Met de tool TwitWipe verwijder je eenvoudig al je tweets.
Lees verder.

5 punten op je LinkedIn profiel waardoor je niet wordt aangenomen

LinkedIn peopleEen LinkedIn profiel kan bijdragen aan de profilering van jezelf als professional maar kan ook tegen je werken. In dit artikel worden vijf fouten behandeld die een negatief beeld van je kunnen scheppen.
Lees verder.

Gesponsorde verslagen binnenkort in Facebook Nieuwsoverzicht

Gesponsorde Verslagen in het Facebook NieuwsoverzichtFacebook heeft deze week aangekondigd ‘Gesponsorde verslagen’ te gaan vertonen in het Nieuwsoverzicht van gebruikers. In dit artikel lees je over de werking van deze nieuwe toevoeging om te adverteren op Facebook.
Lees verder.

NSMA Social Media Jaaroverzicht 2011

NSMA Social Media Jaaroverzicht 2011Het afgelopen jaar heeft de Nederlandse Social Media Academie dagelijks handige tips en tricks geplaatst. Op de laatste dag van 2011 zetten we de beste voor je op een rij.
Lees verder.

Cursus van de week – Snelcursus LinkedIn bedrijfspagina maken

Presenteer je bedrijf op LinkedIn en maak je producten/diensten bekendStart het nieuwe jaar met het ebook ‘Snelcursus LinkedIn bedrijfspagina maken’. Dit ebook laat je aan de slag te gaan met een bedrijfspagina (company page). Met LinkedIn Companies is je bedrijf/organisatie meer zichtbaar.
Lees verder.