31-12-2011 / Martijn Baten

Nederlandse Social Media Academie - Logo

Het afgelopen jaar heeft de Nederlandse Social Media Academie dagelijks handige tips en tricks geplaatst. De NSMA auteurs, die je dagelijks van nieuwe tips voorzien, hebben de drie beste tips en tricks voor Facebook, Twitter en LinkedIn van het voorbije jaar verzameld. Op de laatste dag van 2011 zetten we ze voor je op een rij zodat je goed voorbereid aan 2012 kunt beginnen.

Twitter

1. Twitter concurreert met Facebook en Google door bedrijfspagina’s te lanceren

twitter introduceert brand pages en concurreert daarmee met facebook en google bedrijfspaginasNa aankondiging en uitrol van de nieuwe Twitter-versie lanceert Twitter bedrijfspagina’s voor merken en organisaties. Twitter wil hiermee meer mogelijkheden creëren voor adverteerders.
Lees verder.

2. Maak jouw berichten van Twitter zichtbaar op je eigen site of Facebook-pagina

Twitter widgetAls je regelmatig gebruik maakt van Twitter, kan het interessant zijn om jouw Twitter activiteit ook zichtbaar te maken op andere plekken zoals je eigen website of Facebook. Door dit te doen, kun je natuurlijk ook meer volgers krijgen. Er zijn diverse oplossingen van externe partijen maar Twitter biedt zelf ook de mogelijkheid via Twitter Widgets.
Lees verder.

3. Twitter aan LinkedIn koppelen

Afbeelding 3Het is mogelijk om jouw berichten op Twitter door te laten sturen naar je LinkedIn profiel. Dit is handig als je niet alleen je volgers op Twitter op de hoogte wilt houden van wat je dagelijks bezighoudt maar ook je zakelijke netwerk op LinkedIn. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je eenvoudig de toepassing kunt gebruiken die het doorsturen van tweets naar LinkedIn mogelijk maakt
Lees verder.

LinkedIn

1. Voorkom dat LinkedIn jouw naam of foto gebruikt in advertenties

Afbeelding 2Veel mensen wisten niet dat LinkedIn de namen en foto’s van gebruikers mag gebruiken voor advertentiedoeleinden. Het kwam erop neer dat jouw connecties advertenties te zien kunnen krijgen met daarin jouw naam of foto zodat deze eerder opvallen. De stappen in dit artikel zijn niet meer mogelijk, maar zetten je misschien wel aan het denken  over de manier waarop sociale netwerken omgaan met persoonlijke data.
Lees verder.

2. Zelf de volgorde bepalen van je LinkedIn profiel

Afbeelding 5Een profiel op LinkedIn is opgebouwd als een soort CV. Op een profiel worden onderwerpen getoond zoals jouw ervaring (‘Experience’), een samenvatting van jezelf (‘Summary’), jouw genoten onderwijs (‘Education’), en al het andere dat je aan jouw profiel hebt toegevoegd. Je kunt de volgorde van deze onderwerpen heel makkelijk zelf bepalen.
Lees verder.

3. Verrijk je LinkedIn profiel met wat je allemaal hebt bereikt

Afbeelding 6Het is mogelijk om meer prestaties aan je profiel op LinkedIn toe te voegen dan alleen de reguliere secties zoals werkervaring (Experience) en je gevolgde onderwijs (Education). Door dit te doen, maak je jouw profiel nog completer en kun je nog meer laten zien wat je in zakelijk opzicht hebt bereikt.
Lees verder.

Facebook

1. Tips en tricks voor Facebook Timeline

Facebook TimelineSinds december kun je de Facebook Timeline activeren voor je profiel. Het gebruik maken van Timeline biedt nieuwe mogelijkheden om jezelf te profileren op Facebook. In dit artikel geven we je een aantal handige tips en tricks voor het gebruik van de Facebook Timeline.
Lees verder.

2. Leer van je fans en anderen met Facebook Vragen

Logo van Facebook VragenMet Facebook Vragen kun je op een bedrijfspagina vragen aan fans voorleggen. Met behulp van deze functie kun je zo op een laagdrempelige manier inzichten van fans verzamelen. In dit artikel kun je lezen hoe je gebruik kunt maken van Facebook Vragen op je bedrijfspagina.
Lees verder.

3. Effectieve statusupdates op je Facebook bedrijfspagina

Teveel statusupdates op 1 dagEen onderzoek van Buddy Media geeft een aantal interessante en bruikbare inzichten over het plaatsen van statusupdates op een Facebook bedrijfspagina. Een absolute aanrader als je jouw Facebook bedrijfspagina wil optimaliseren.
Lees verder.

Meer tips en tricks?

Het afgelopen jaar plaatsten we natuurlijk nog veel meer tips en tricks. Je kunt ze allemaal terugvinden via de Tips en Tricks pagina op deze site. Komend jaar plaatsen we natuurlijk dagelijks weer nieuwe tips en tricks. Wil je altijd op de hoogte zijn, volg ons dan snel via Twitter of wordt fan op Facebook.