08-02-2015 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) vijf tips om eenvoudiger een baan via LinkedIn te vinden. Verder behandelden we de aanbevelingen in het Facebook nieuwsoverzicht op basis van ‘Place Tips’ en de mogelijkheid om via Twitter te adverteren op andere platformen. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

‘Place Tips’ toont aanbevelingen in Facebook nieuwsoverzicht

'Place Tips' nieuw in Facebook NieuwsoverzichtFacebook heeft recentelijk de nieuwe functie ‘Place Tips’ geïntroduceerd in het Facebook nieuwsoverzicht. Met behulp van deze functie krijgen mobiele Facebook gebruikers relevante informatie te zien die betrekking heeft op hun locatie.
Lees verder.

Adverteren via Twitter op andere platformen mogelijk

Adverteren via Twitter op andere platformen nu mogelijkSinds kort is het mogelijk om te adverteren via Twitter op andere contentplatformen zoals Flipboard. Op deze manier kan een adverteerder de promoted tweets van Twitter eenvoudig als campagne ook op een ander platform tonen. In dit artikel staan de mogelijkheden op een rij.
Lees verder.

 

Vijf tips om eenvoudiger een baan via LinkedIn te vinden

Vijf tips om eenvoudiger een baan via LinkedIn te vindenLinkedIn is met bijna 2,5 miljoen vacatures voor veel werkzoekenden het startpunt bij het vinden van een nieuwe baan.
In dit artikel staan vijf LinkedIn tips op een rij om eenvoudiger een baan via LinkedIn te vinden.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: In twee stappen een LinkedIn gebruiker blokkeren om jouw LinkedIn profiel te bekijken

Een LinkedIn gebruiker blokkeren om jouw LinkedIn profiel te bekijken

Met meer dan vijf miljoen LinkedIn gebruikers uit Nederland kan het voor komen dat je niet wilt dat een LinkedIn gebruiker de informatie op jouw LinkedIn profiel kan bekijken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je LinkedIn gebruikers kunt blokkeren zodat ze jouw LinkedIn profiel niet meer kunnen bekijken.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Praktijkgids Twitter gevorderden

Twitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter.
Koop de NSMA Praktijkgids Twitter gevorderden nu.

 

social-media-contentkalenderNSMA Social Media Contentkalender 2015

In 2014 introduceerde NSMA de handige NSMA Social Media Contentkalender. Met deze contentkalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team. Ook voor 2015 heeft NSMA een actuele versie van de contentkalender.
Download de gratis NSMA Social Media Contentkalender.

 

30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite ProHootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie

Hootsuite is een social media management oplossing waarmee bedrijven en organisaties via verschillende apparaten hun verschillende social media accounts kunnen managen. De Nederlandse Social Media Academie biedt haar lezers dankzij een partnership met Hootsuite nu de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro.
Gedurende 30 dagen kun je gratis gebruik maken van alle functionaliteiten die Hootsuite Pro biedt zonder enige verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.