22-02-2015 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) tien tips om leads te genereren via LinkedIn. Verder behandelden we de impact van video’s qua bereik bij Facebook updates en tips van grote merken op Twitter om het als organisatie effectiever in te zetten. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Facebook updates met video’s bereiken de meeste fansFacebook video

Niet afbeeldingen, maar video’s zijn vanaf nu in Facebook updates effectief voor het bewerkstelligen van een goed organisch bereik blijkt uit studie.
Lees verder.

 

Tips van grote merken op Twitter om het effectiever in te zetten

Tips van grote merken op TwitterSimply Measured deed in het derde kwartaal van 2014 onderzoek op Twitter naar hoe grote merken het sociale netwerk inzetten. In dit artikel staan de belangrijkste inzichten uit het onderzoek op een rij met tips voor bedrijven om Twitter effectiever in te zetten.
Lees verder.

 

10 tips om leads op LinkedIn te genereren

10 tips om leads op LinkedIn te genererenSalesforce deelde tien tips om in minder dan 20 minuten per dag potentiële leads op LinkedIn te genereren. In dit artikel staan de tips en de infographic op een rij.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: 10 tips voor Facebook bedrijfspagina’s updates 10 tips voor updates op Facebook

Het plaatsen van de perfecte update op Facebook is een uitdaging voor beheerders. Dit artikel geef 10 tips voor updates op Facebook bedrijfspagina’s.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Praktijkgids Twitter gevorderden

Twitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter.
Koop de NSMA Praktijkgids Twitter gevorderden nu.

 

social-media-contentkalenderNSMA Social Media Contentkalender 2015

In 2014 introduceerde NSMA de handige NSMA Social Media Contentkalender. Met deze contentkalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team. Ook voor 2015 heeft NSMA een actuele versie van de contentkalender.
Download de gratis NSMA Social Media Contentkalender.

 

30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite ProHootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie

Hootsuite is een social media management oplossing waarmee bedrijven en organisaties via verschillende apparaten hun verschillende social media accounts kunnen managen. De Nederlandse Social Media Academie biedt haar lezers dankzij een partnership met Hootsuite nu de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro.
Gedurende 30 dagen kun je gratis gebruik maken van alle functionaliteiten die Hootsuite Pro biedt zonder enige verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.