03-03-2013 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere de veranderingen in Facebook statistieken. Verder kwamen er tips voor het vinden van een baan via  LinkedIn en het schrijven van optimale tweets voor Twitter aan bod. In het weekoverzicht staan alle tips & tricks op een rij:

Test met Twitter advertenties voor leadgeneratie

Test met Twitter advertenties voor leadgeneratie

Twitter heeft een nieuw advertentieformaat in gebruik genomen en test hiermee. De advertentie richt zich op het genereren van leads voor merken en adverteerders en biedt nieuwe commerciële kansen.
Lees verder

LinkedIn arm

4 tips om een baan te vinden via LinkedIn

Door de ruim 200 miljoen mensen die gebruik maken van LinkedIn, is het online sociale netwerk voor professionals een goede plek voor recruiters en bedrijven om geschikte kandidaten te vinden. Om deze reden worden in dit artikel vier tips gegeven om op te vallen.
Lees verder

Interactions Per Post (IPP)

Meet de interactie per statusupdate op Facebook bedrijfspagina’s met IPP

Cervino Marketing heeft de KPI (Kritieke Prestatie Indicator) ‘Interactions Per Post’ (IPP) ontwikkeld waarmee interacties op een Facebook bedrijfspagina per statusupdate kunnen worden geanalyseerd.
Lees verder

Vijf tips om tweets te optimaliseren

Vijf tips om tweets te optimaliseren

In dit artikel worden vijf tips gegeven voor het schrijven van optimale tweets die kunnen leiden tot betrokkenheid en verhoging van de klikratio (CTR). Hiermee kunnen bedrijven en merken die gebruik maken van Twitter mogelijk een beter resultaat bereiken.
Lees verder

LinkedIn logo - nederlands

LinkedIn in het Nederlands instellen

LinkedIn kan in verschillende talen worden ingesteld. Dit houdt in dat alle onderdelen en menu’s in de gekozen taal worden weergegeven. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de Nederlandse taal kan worden gekozen.
Lees verder

Facebook statistieken

Facebook wijzigt statistieken voor bedrijfspagina’s

Facebook heeft wijzigingen doorgevoerd in de statistieken van bedrijfspagina’s nadat een aantal problemen in de statistieken geconstateerd waren. Eén van de problemen is dat het bereik van bedrijfspagina’s op een verkeerde manier werd gemeten.
Lees verder

Praktijkgids van de week: Twitter gevorderden

De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter.
Lees verder

Twitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.