12-12-2016 / Ayman van Bregt

De overname van LinkedIn door Microsoft is definitief afgerond. LinkedIn en Microsoft kondigden eerder dit jaar aan dat LinkedIn overgenomen wordt. De Europese Unie heeft de overname goedgekeurd op voorwaarde dat er concurrentie mogelijk blijft tussen online sociale netwerken voor professionals. In dit artikel wordt de impact van de overname door Microsoft toegelicht.

Overname LinkedIn door Microsoft definitief

LinkedIn geeft in een blogpost aan dat een belangrijke mijlpaal is bereikt door de overname zodat professionals wereldwijd productiever en succesvoller gemaakt kunnen worden. Hierin benadrukt het online sociale netwerk dat LinkedIn gericht blijft op het ondersteunen van professionals bij de ontwikkeling van hun carrière, het vinden van een baan, het uitbreiden van het zakelijke netwerk en het opdoen van zakelijke inzichten. Nu de overname is afgerond zal worden onderzocht hoe de schaal van Microsoft en de innovatiekracht van het bedrijf meer waarde kan toevoegen.

De volgende scenario’s zullen op korte termijn worden onderzocht:

  • Het integreren van de identiteit van LinkedIn gebruikers in Microsoft Outlook en de Office-omgeving;
  • Het zichtbaar maken van meldingen van LinkedIn in het Windows notificatiecentrum;
  • Het bereik van LinkedIn Sponsored Content vergroten in het Microsoft-netwerk;
  • Het beschikbaar stellen van LinkedIn Learning via Office 365 en het Windows ecosysteem;
  • Het integreren van het het zakelijke nieuws van LinkedIn in het Windows content ecosysteem en MSN.com;
  • Social selling herdefiniëren door LinkedIn Sales Navigator te combineren met Microsoft Dynamics 365.

CEO van LinkedIn, Jeff Weiner, licht de overname toe in een persoonlijk bericht net als de CEO van Microsoft, Satya Nadella. Alle feiten en achtergrondinformatie over de overname van LinkedIn door Microsoft zijn overzichtelijk weergegeven in het LinkedIn perscentrum.