05-01-2012 / Stefan Mooren

LinkedIn biedt voor iedereen die eigenaar- of werkzaam is bij een bedrijf de mogelijkheid om bedrijfspagina’s te maken onder de voorwaarde dat de persoon die de pagina maakt hier toestemming voor heeft. Onlangs kregen we bij de Nederlandse Social Media Academie een vraag binnen van iemand die een foutmelding kreeg bij het aanmaken van een bedrijfspagina. Na hulp van het Helpcentrum van LinkedIn kwam de oorzaak boven water. Hieronder delen we graag het probleem zodat dit anderen kan helpen:

50% compleet profiel en connecties

Uit de reactie van het Helpcentrum blijkt dat een bedrijfspagina alleen aangemaakt kan worden via een profiel dat minstens voor 50% compleet is en waar meerdere connecties aan verbonden zijn. Waarschijnlijk hanteert LinkedIn deze regel om te voorkomen dat mensen makkelijk via een ‘spook’ profiel (zonder naam en/of informatie) bedrijfspagina’s kunnen aanmaken terwijl ze daar geen toestemming voor hebben van het bedrijf.

Loop je tegen hetzelfde probleem aan en heb je hulp nodig hebt bij het compleet maken van een LinkedIn profiel, dan kan het ebook LinkedIn – Profiel Maken interessant zijn. Hieronder staan verder een aantal handige artikelen op een rij die je kunnen helpen bij het vinden van connecties: