14-03-2013 / Stefan Mooren

Slideshare presentaties in LinkedIn advertentiesHet is vanaf nu mogelijk om Slideshare presentaties te tonen in advertenties op LinkedIn. Dit houdt in dat gebruikers van LinkedIn die op de advertentie klikken, direct de inhoud van de Slideshare presentatie kunnen bekijken zonder de pagina te hoeven verlaten. De nieuwe advertentievorm biedt mogelijkheden voor bedrijven en merken om content op een interactieve manier onder de aandacht te brengen.

Slideshare en LinkedIn

In 2012 werd Slideshare overgenomen om professionals nog meer mogelijkheden te bieden zich te profileren op LinkedIn. Voor de overname is naar schatting ruim 118 miljoen dollar betaald. Op dat moment was het voor LinkedIn gebruikers mogelijk om door middel van een applicatie Slideshare presentaties te koppelen aan hun profiel. Deze applicatie werd later stopgezet en vervangen door de mogelijkheid om Slideshare presentaties als media toe te voegen aan de nieuwe profielen.

Bereik creëren, leadgeneratie en conversie stimuleren

Via Slideshare is het mogelijk om presentaties, documenten en andere vormen van professionele content te delen. Door middel van deze content, kunnen bedrijven en merken bereik creëren onder de gewenste doelgroep en in een ideale situatie conversie stimuleren en conversie genereren. Er zijn verschillende manieren om Slideshare presentaties gratis te delen via LinkedIn. Denk hierbij aan een statusupdate plaatsen en het delen via een bedrijfspagina of groepen. Het is nu dus ook mogelijk om Slideshare presentaties tegen betaling te tonen in advertenties op LinkedIn.

Tip: Youtube video’s in LinkedIn advertenties

In het artikel ‘Online video advertenties op LinkedIn‘ behandelden we de mogelijkheid om Youtube video’s te tonen in advertenties op LinkedIn. Ook deze advertentievorm biedt mogelijkheden voor bedrijven en merken om content op een interactieve manier onder de aandacht te brengen.

Hoe werken Slideshare advertenties op LinkedIn?

De advertenties waarin de Slideshare presentatie wordt getoond, is zichtbaar in de rechterkolom van het nieuwsoverzicht van LinkedIn gebruikers. Wanneer men op de advertentie klikt, verschijnt er een groot venster waarin de presentatie kan worden bekeken. Aan het einde van de presentatie, hebben adverteerders de mogelijkheid een nieuw venster tevoorschijn te laten komen. Via dit venster kunnen LinkedIn gebruikers contactgegevens invullen om meer te weten te komen over de presentatie die ze hebben bekeken. Op deze manier kunnen adverteerders op een slimme manier leads genereren. In de Slideshare presentatie die hieronder is weergegeven, is zichtbaar hoe de presentaties er uit zien binnen LinkedIn:

NSMA op Slideshare

De Nederlandse Social Media Academie (NSMA) is ook actief op Slideshare. Alle content is te vinden via de volgende link: http://www.slideshare.net/nsma Hier zijn vooral presentaties te vinden van incompany trainingen die de NSMA verzorgde voor verschillende opdrachtgevers zoals TiasNimbas Business School, maar bijvoorbeeld ook mediapublicaties zoals een artikel over Facebook Edgerank in het nieuwsmagazine Marketing Rendement.

Bron: LinkedIn Marketing Blog