21-03-2014 / Martijn Baten

Facebook nieuwsoverzicht

Aanpassingen aan het Facebook nieuwsoverzicht maken het voor gebruikers gemakkelijker om relevante updates te bekijken. Recentelijk heeft Facebook aanpassingen gedaan die relevant zijn voor beheerders van bedrijfspagina’s op het online sociale netwerk. Wanneer een Facebook bedrijfspagina in updates een andere bedrijfspagina tagt, zal een deel fans van deze pagina ook de update kunnen zien.

Bereik vergoten door taggen van andere Facebook bedrijfspagina’s

Voor beheerders van Facebook bedrijfspagina is het dus interessant om andere bedrijfspagina’s te taggen in berichten om zo het bereik van de berichten te vergroten. Het mechanisme dat Facebook voor bedrijfspagina’s gebruikt is niet nieuw. Het wordt al lange tijd gebruikt bij updates van gebruikers, bijvoorbeeld wanneer een vriend je tagt in een foto. Eigen vrienden krijgen op dat moment de foto ook te zien. Uit testen en onderzoek door Facebook bleek een positief resultaat om dit ook op Facebook bedrijfspagina’s toe te passen.

Facebook vrienden getagt in foto's

In het artikel ‘Tag je Facebook contacten in een statusupdate‘ wordt uitgelegd hoe je onder andere Facebook bedrijfspagina’s kunt taggen in een statusupdate.

Meer recente veranderingen bij Facebook

De Nederlandse Social Media Academie schrijft met regelmaat over veranderingen die op Facebook plaatsvinden. In de afgelopen periode zijn de volgende artikelen geplaatst: