22-02-2017 / Ayman van Bregt

Twitter richt zich steeds meer op de kracht van visuele content. In het afgelopen jaar werden verschillende nieuwe functies en verbeteringen doorgevoerd om de beleving van video op Twitter te verrijken. Twitter heeft haar ervaringen gebundeld en tal van tips op een rij gezet. In dit artikel delen we de belangrijkste tips om het optimale te halen uit video op Twitter.

Tips om het optimale uit video op Twitter te halen

Twitter stelt dat video tegenwoordig zoveel gebruikt wordt en overal beschikbaar is, dat het een standaard communicatiewijze is geworden. Gebruikers zijn volgens Twitter enthousiast en verwachten in toenemende mate dat merken via video content communiceren. Omdat veel internetgebruikers tegenwoordig advertenties blokkeren in hun webbrowser via ad-blockers, is video een relevante en effectieve manier om een boodschap over te brengen. Video op Twitter is dan ook hard gegroeid in het afgelopen jaar blijkt uit cijfers die Twitter deelt:

  • Het aantal videoviews op Twitter groeide in 2016 met een vermenigvuldigingsfactor van 220;
  • 93% van de video’s die op Twitter worden bekeken zijn mobiel;
  • Video is de meest gedeelde vorm van visuele content op Twitter en wordt 6x meer dan foto’s gedeeld.

Bedrijven en merken die aan de slag willen met video op Twitter, kunnen dit inzetten voor verschillende marketing- en communicatiedoelstellingen. Video kan worden ingezet om nieuwe doelgroepen bewust te maken van de organisatie of oplossing of benut worden om mensen te overtuigen dat jouw organisatie de juiste oplossing biedt. Zelfs op het gebied van het verbeteren van verkoopresultaten blijkt Twitter effectief en tenslotte kunnen ook ambassadeurs die loyaal zijn aan jouw organisatie geactiveerd worden met video.

De specifieke doelstellingen zijn door Twitter op een rij gezet:

Doelstellingen bij de inzet van video op Twitter

Organisaties en merken die al actief zijn met videocampagnes op Twitter kunnen profiteren van de volgende stappen om meer te profiteren van de campagnes.

  • Zorg dat de interesse direct in de eerste paar seconden wordt gewekt met een intrigerende boodschap of gebeurtenis;
  • Zorg dat de video content goed aansluit bij het hoge tempo van een mobiel publiek die snel doorgaat naar andere content;
  • Benut de kracht van het merk door op verschillende punten in de video het merk zichtbaar te maken om herkenning te creëren en op te roepen;
  • Gebruik mensen in de video;
  • Gebruik tekst in de video en focus niet op het gebruik van audio;
  • Bedenk een goede opvolging na de video waar behoefte voor wordt gecreëerd in de video met een duidelijk call-to-action.

Twitter heeft de diverse tips overzichtelijk gebundeld op de pagina ‘Twitter Video resources‘ met diverse casestudies met concrete resultaten. Organisaties en merken kunnen hierdoor inzicht krijgen in hoe zij mensen kunnen overtuigen om video op Twitter in te gaan zetten, tips om een effectieve videocampagne op Twitter op te zetten, formuleren en inrichten van specifieke marketing- en communicatiedoelstellingen en het analyseren van relevante statistieken.

De Nederlandse Social Media Academie schreef eerder de volgende artikelen over de inzet van video op Twitter: