18-04-2016 / Ayman van Bregt

Drie tips om slim te netwerken op linkedinLinkedIn verandert regelmatig in functies en design. Door deze regelmatige wijzigingen kan het voor LinkedIn gebruikers lastig zijn om (nieuwe) functies snel te gebruiken. In dit artikel staan drie tips op een rij om slimmer te netwerken op LinkedIn.

Drie tips om slim te netwerken op LinkedIn

Alle tips richten zich op het onbeperkt zoeken (met een gratis LinkedIn account) naar relaties, rechtstreeks privé-berichten sturen zonder te betalen voor LinkedIn InMail en introducties via professionals op LinkedIn. De tips zijn afkomstig van de website Topdogsocialmedia.

  • Onbeperkt zoeken naar LinkedIn gebruikers
    LinkedIn gebruikers met een gratis account kunnen na een aantal keer zoeken via de zoekfunctie geen informatie meer zien. LinkedIn wil namelijk dat deze gebruikers betalen voor een Premium account. Door op LinkedIn te zoeken via deze website kan er onbeperkt worden gezocht.
  • Privé-berichten op LinkedIn versturen zonder LinkedIn InMail
    LinkedIn gebruikers waarmee je niet bent verbonden kun je geen privé-bericht sturen zonder gebruik te maken van de betaalde LinkedIn-functie InMail. Er is echter een manier om dit te omzeilen. Door lid te worden van dezelfde LinkedIn groep als een LinkedIn gebruiker die je een bericht wilt sturen kan dit zonder InMail te gebruiken. Leden in dezelfde LinkedIn groep kunnen elkaar altijd een bericht sturen.
  • Introductie vragen aan het eigen LinkedIn netwerk
    Een introductie van het eigen LinkedIn netwerk bij een andere LinkedIn gebruiker maakt het eenvoudiger om te connecten. Zoek naar een LinkedIn gebruiker via de LinkedIn zoekfunctie. In het overzicht van de zoekresultaten zoek je de gewenste LinkedIn gebruiker. Kies naast de knop ‘Connect’ voor het driehoekjes-icoon en kies voor ‘Get introduced’.

 

Er zijn in het artikel van Topdogsocialmedia nog 16 andere handige LinkedIn tips te vinden.

Meer tips om LinkedIn slimmer te gebruiken

De Nederlandse Social Media Academie (NSMA) publiceert regelmatig over het gebruik van en het netwerken op LinkedIn. Onderstaande artikelen geven LinkedIn gebruikers meer tips om LinkedIn slimmer te gebruiken.

 

Bron afbeelding: Communiteers